Világbajnok középpályással erősödött a magyar válogatott nagy ellenfele

Három évvel azután, hogy lemondta a válogatottságot, visszatér a Nationalelfbe Toni Kroos. Így a Real Madrid világbajnok középpályása is ott lehet a német válogatottban, amely nyáron a hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörében a magyar nemzeti csapattal is összecsap.

2024. 02. 22. 16:07
Toni Kroos
FILED - 16 November 2019, North Rhine-Westphalia, Mönchengladbach: Soccer: European Championship qualifier, Germany - Belarus, group stage, Group C, match day 9 at the Borussia-Park stadium. Germany's Toni Kroos in action. Toni Kroos will be back in action for the German national soccer team around three years after his retirement. Following a request from national coach Nagelsmann, he will "play for Germany again from March", the 34-year-old Real Madrid midfielder announced on Instagram. Photo: Marius Becker/dpa (Photo by MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a 2021-es Európa-bajnokság és 106 fellépés után mondta le a válogatottságot, de Julian Nagelsmann kérésének eleget téve márciustól újra magára ölti a németek mezét. A 34 éves középpályás csütörtökön az Instagram-oldalán számolt be a fejleményekről:

„Srácok, röviden és tömören: újra német válogatott leszek márciustól” – írta Kroos.

A világbajnok futballista így már a jövő hónapban a Franciaország és a Hollandia elleni mérkőzéseken is ott lehet, és ha az elvárásoknak megfelelően teljesít, akkor természetesen a nyári Európa-bajnokságon is, ahol a magyar, a skót és a svájci válogatott a németek csoportellenfelei.

Kroos szerint a Nationalelf kellemes csalódást okozhat a nyári Európa-bajnokságon, még ha az elmúlt években elért eredményei nem is erre utalnak. Eb-selejtezőkön rendezőként nem kellett részt venniük a németeknek, de ha rajtuk múlt volna, talán ki sem jutnak a tornára, hiszen ha csak a tavalyi évüket vesszük figyelembe, a tizenegy mérkőzésükön mindössze három győzelemig jutottak.

Borítókép: Toni Kroos újra magára ölti a német válogatott mezét (Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Marius Becker)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.