A jövőjéről beszélt a Fradi válogatott labdarúgója

Noha csak tavaly nyáron érkezett, máris felmerült, hogy érvényes szerződése ellenére távozik a Ferencváros labdarúgócsapatától a tunéziai válogatott Mohamed Ali Ben Romdhane. A játékos most megerősítette, hogy kizárólag a Fradira koncentrál.

2024. 03. 06. 8:20
ROMDHANE, Ben
Budapest, 2024. február 22. A ferencvárosi Mohamed Ali Ben Romdhane, a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntõjébe jutásért játszott Ferencvárosi TC - Olimpiakosz visszavágó mérkõzés után a Groupama Arénában 2024. február 22-én. A Ferencváros a visszavágón is 1-0-ra kikapott, így kettõs vereséggel búcsúzott a görög csapat ellen. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mohamed Ali Ben Romdhane minden sorozatot figyelembe véve eddig 28 mérkőzésen kapott lehetőséget a magyar bajnokcsapatban, egy találat mellett hat gólpassz fűződik a nevéhez. A Transfermarkt 2,5 millió euróra becsüli értékét, ezzel csapata egyik legértékesebb tagja. A korábbi sajtóhírek szerint egy egyiptomi klub, az Al Ahly egymilliárd forintnak megfelelő összegért kivásárolná szerződéséből a 2022-es világbajnokságot is megjárt középpályást.

ROMDHANE, Ben; ARTEAGA, Gerardo
A tunéziai játékos az Európa-konferencialigában is szerepelhetett a Fradi színeiben. Fotó: Hegedüs Róbert

 

Tiszta vizet öntött a pohárba

Ben Romdhane most a Mosaïque FM-nek adott nyilatkozatában cáfolta azokat a korábbi sajtóinformációkat, amelyek szerint az egyiptomi Al Ahlyhoz írhat alá négy évre, mintegy hárommillió dollárért cserébe – írta meg a Csakfoci.hu. A portál szerint a 24 éves futballista az arab rádiónak megerősítette, hogy 2026 júniusáig van szerződése a magyar klubbal, és kiemelte, hogy jelenleg csakis a Ferencvárosra koncentrál, különösen arra, hogy sérülése után visszaszerezhesse a kezdőcsapatbeli helyét.

Romdhane az év első bajnokijait kihagyta, ám az Olimpiakosz elleni Európa-konferencialiga-meccseken, a debreceni kupamérkőzésen, valamint csapata Újpest és Kecskemét elleni bajnokiján már pályára léphetett.

 

A Fradi az első külföldi klubja

A tunéziai válogatott színeiben eddig 36-szor szerepelt Ben Romdhane a nevelőegyesületétől, az Esperance Tunis csapatától igazolt Budapestre, így a magyarországi az első légiósként töltött időszaka. Romdhane rendkívül sikeres volt Tunéziában, ahol öt bajnoki címet, egy Szuperkupát, valamint egy ízben afrikai Bajnokok Ligáját is nyert az Esperance játékosaként. Magyarországon eddig egy gólt szerzett, tavaly decemberben a Zalaegerszeg elleni 3-0-s sikerből vette ki találattal is a részét.

 

Borítókép: Ben Romdhane a Fradi Olimpiakosz elleni mérkőzése után (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.