Az Újpest csapatkapitánya is megszólalt Mészöly Géza eltiltása kapcsán

Nehéz helyzetben van az Újpest, amely vasárnap 5-0-ra kikapott a Ferencvárostól, csütörtökön pedig hosszabbítás után szenvedett vereséget a Pakstól, így kiesett a Mol Magyar Kupából. Mindeközben még a vezetőedzőt, Mészöly Gézát is eltiltották. A paksiak elleni meccs után a csapatkapitány, Banai Dávid értékelt.

2024. 03. 01. 5:45
BANAI Dávid
Budapest, 2023. október 29. Banai Dávid, az Újpest FC kapusa a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2023. október 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, a rendes játékidő 1-1-es eredménye után egy ráadásban szerzett góllal vívta ki a továbbjutást csütörtök este a Paks az Újpest vendégeként a Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőinek utolsó mérkőzésén. A lefújás után a lila-fehérek büntetőt is hárító kapusát, csapatkapitányát, Banai Dávidot kérdeztük.

BANAI Dávid
Banai Dávidon csütörtökön sem múlott az Újpest sikere. Fotó: Koszticsák Szilárd

 

A csapat is délelőtt tudta meg, hogy eltiltották az edzőt

– A végén megvolt a lehetőségünk, hogy találjunk még egy gólt, jó lett volna legalább a tizenegyespárbajig eljutni, de ez most nem sikerült, így alakult sajnos. Most két napunk lesz felkészülni a vasárnapi, Fehérvár elleni bajnoki mérkőzésre, nagy hangsúly lesz a regeneráción és a pihenésen, főleg azok esetében, akik csütörtökön 120 percet játszottak – nyilatkozta lapunknak a csalódott kapus. – El kell kezdenünk pontokat szerezni a bajnokságban. Látva a Paks elleni meccset, abban bízhatunk, hogy a tábor, a szurkolóink mögöttünk lesznek. Nagy köszönet jár nekik, hiszen a múlt vasárnapi mérkőzésünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, mégis sokan kijöttek a kupameccsünkre, és végig mögöttünk álltak.

Mint ismert, a Paks ellen már nem ülhetett le a kispadra a vezetőedző, Mészöly Géza, akit a Magyar Labdarúgó-szövetség egy korábbi nyilatkozata miatt a paksiak elleni meccsnapon tiltott el.

– Délelőtt volt egy átmozgató edzésünk, majd lezajlottak a taktikai megbeszélések, a vezetőedző ezek után mondta el, hogy milyen döntést hozott a szövetség. Tudjuk, hogy most legalább egy hónapig nem lehet ott a kispadon, de szerintem ez olyan nagy változást nem fog hozni, mert a meccsek előtti napokban úgyis el fog mondani nekünk mindent, amit tudnunk kell – mondta ezzel kapcsolatban Banai Dávid.

 

Miskolcon rendezik a játéknap rangadóját

Az Újpest–Paks után kisorsolták a hazai kupasorozat negyeddöntőinek párosítását. A még versenyben lévő alacsonyabb osztályú csapatok közül a másodosztályú Nyíregyháza a Kecskemétet, a szintén NB II-es Vasas pedig a Paksot fogadja. Az MTK Budapest Kisvárdára látogat, míg a kör rangadóját Miskolcon rendezik, ahol a Diósgyőr látja vendégül a Ferencvárost. A párharcok továbbra is egy mérkőzésen dőlnek el.

 

Borítókép: Banai Dávid, az Újpest FC csapatkapitánya (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.