Dzsudzsák álma végleg szertefoszlott? Magát is okolhatja

Két nap múltán is témát szolgáltat még a DVSC–Ferencváros labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés. Mégpedig elsősorban Dzsudzsák Balázs miatt. A 109-szeres válogatott játékos akár egymaga eldönthette volna a nyolc közé jutásért rendezett találkozót. Ám előbb, még a rendes játékidőben, átengedte a büntetőt Báránynak, majd a 11-es párharcban őrá már nem került sor. A Debrecen kiesett, s bizony kétséges, Dzsudzsáknak lesz-e még alkalma valóra váltani az álmát, hogy Magyar Kupa-diadalt ünnepelhessen a Puskás Arénában.

2024. 03. 01. 10:33
DZSUDZSÁK Balázs
Debrecen, 2023. augusztus 3. Dzsudzsák Balázs, a Debrecen játékosa ünnepli gólját a labdarúgó Konferencia-liga selejtezõjének második fordulójában játszott Debreceni VSC - Alaskert visszavágó mérkõzésen a Nagyerdei Stadionban Debrecenben 2023. augusztus 3-án. MTI/Derencsényi István Fotó: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

személy szerint és úgy általában a DVSC nem élt a nagy lehetőséggel. A labdarúgó Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutásért rendezett mérkőzésen ugyan az első félidő ráadásában Pesics 11-esével a Ferencváros szerzett vezetést, de rögvest a második félidő első percében a játékvezető kiállította Abenát, így a Loki emberelőnyben futballozott. Ennek megfelelően természetesen fölényben, de csak egyenlíteni tudott, azt is némi szerencsével. Úgy is fogalmazhatunk, kis híján sokba került a DVSC-nek Dzsudzsák Balázs nemes gesztusa. A csapatkapitány a 80. percben ugyanis átengedte a megítélt büntetőt Bárány Donátnak. A mokány csatár elhibázta a 11-est, de szerencséjére a labda visszapattant elé, s a hálóba passzolta.

DZSUDZSÁK Balázs, Debrecen, DVSC, Magyar Kupa, Ferencváros. 11-es, büntető, álom
Technikai tudásának köszönhetően Dzsudzsák Balázs még mindig az NB I egyik meghatározó játékosa. Fotó: MTI/Derencsényi István

– Elsősorban megköszönném Dzsudzsák Balázsnak, hogy átengedte a büntetőt, nagyon kellett nekem és ő ezt tudja. Köszönöm szépen! – árulta el utóbb a Nemzeti Sportnak a csatár.

Ezzel végződött 1-1-re a rendes játékidő. A Loki a hosszabbításban sem tudta érvényre juttatni az emberelőnyt, így következett a 11-es párbaj. A Debrecenből másodikként a télen a Honvédtól igazolt 21 éves Kocsis Dominik hibázott; Varga Ádám, a Fradi kapusa szerint azért is, mert meglehetősen flegmán rúgta a büntetőt. Balogh Tamás, az FTC kapusedzője elárulta továbbá, Kocsis Dominiket előzetesen adat hiányában nem tudták elemezni, ezért Vargára bízták, merre vetődik, s a fiatal kapus jól érezte az irányt.

 

Miért nem rúgott 11-est Dzsudzsák a párbajban?

Ezután egyik rúgó sem hibázott már egyik csapatból sem. Utolsóként Kristoffer Zachariassen borzalmasan gyenge kísérlete talált utat némi szerencsével a hálóba, így nyert és jutott tovább a Fradi. A Debrecenből az ötödik ember már nem is lőhetett.

Vajon Dzsudzsák Balázs lett volna? Ezt hivatalosan még senki nem erősítette meg, de több irányból is úgy értesültünk, igen, ötödikként Dzsudzsák jött volna. 

Örök dilemma, hogy kik rúgjanak 11-est, miként az is, milyen sorrendben, Szrdjan Blagojevics, a DVSC trénere úgy sakkozott, a rutinos, biztos lábú csapatkapitány majd a legkiélezettebb pillanatban kerüljön sorra. Ám ez a pillanat már nem adatott meg.

Dzsudzsák Balázs, Bárány Donát, DVSC, debrecen, Magyar kupa, 11-es
Dzsudzsák Balázsnak nagyon fáj a kiesés, az elszalasztott lehetőség. Fotó: M4 Sport

Még a Magyar Kupát akarta nagyon Dzsudzsák

– A Debrecennel kupát kell nyernem. Az az egy trófeám még hiányzik. Magyar Kupa címem még nincs. A Puskásban játszani újra?! Naná, hogy ott akarok lenni és megnyerni végre azt a hiányzó magyar kupát! – Dzsudzsák ezt még 2022 novemberében, a válogatottbeli búcsúmeccsén nyilatkozta a Mandinernek, miként azt a Bors felelevenítette.

Lehet, hogy Dzsudzsák álma végleg szertefoszlott. Az immár 37 éves legenda tavaly nyáron csupán egy évvel hosszabbította meg a szerződését a DVSC-nél. Egyelőre nem beszélt a további szándékáról, hogy befejezi-e hosszú pályafutását vagy ráhúz még egy évet.

Magyar Kupa, a negyeddöntő párosítása:

Kisvárda–MTK
Nyíregyháza–Kecskemét
Diósgyőr–Ferencváros
Vasas (NB II)–Paks

Borítókép: Dzsudzsák Balázs talpra tud-e állni a kudarc után (Fotó: MTI/Derencsényi István)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.