Barcelonából érkezett súlyos vád Pep Guardiola ellen – hazudott a spanyol?

Joao Cancelo kikelt Pep Guardiola ellen. A Barcelona portugál védője azt sérelmezte, hogy a spanyol hazudott róla, amikor még a Manchester City játékosa volt. A vád különösen pikáns annak fényében, hogy Cancelo jelenleg a katalán klub egyik legjobbja, ahol Guardiolát istenként tisztelik.

2024. 03. 25. 10:43
GUARDIOLA, Josep
Manchester, 2023. november 6. Josep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje a csapat sajtóértekezletén Manchesterben 2023. november 6-án, a Young Boys ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának csoportkörében játszott másnapi mérkõzés elõtt. MTI/EPA/Keystone/Peter Klaunzer Fotó: Peter Klaunzer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig is lehetett tudni, hogy Joao Cancelo és Pep Guardiola között megromlott a kapcsolat, de a portugál válogatott játékos legutóbbi nyilatkozata után efelől már semmi kétség. Cancelo 2019-ben csatlakozott a Guardiola vezette Manchester Cityhez, amely 65 millió eurót fizetett érte a Juventusnak. Egy darabig nem volt gond, Cancelo a bajnoki címmel véget ért 2021–2022-es idényt például alapemberként futballozta végig jobbhátvédként, és még a rá következő őszön is többnyire kezdő volt, ám 2023 januárjában Guardiola elkezdte mellőzni őt, ezért még azon a télen a Bayern Münchenhez távozott kölcsönbe, jelenleg pedig a Barcelona játékosa, szintén kölcsönben.

CANCELO, Joao
Joao Cancelo jól érzi magát Barcelonában, de neheztel Pep Guardiolára. Fotó: EPA/Alberto Estevez

Cancelo most a portugál Bolának beszélt a távozása körülményeiről és arról a feltételezésről, miszerint Guardiola azt mondta, rosszul viselte, hogy Nathan Aké és Rico Lewis is eléje került a sorban.

– Amit Guardiola mondott rólam, az hazugság – fogalmazott keményen Cancelo. – Kérdezzék meg Rico Lewist vagy Nathan Akét! Nem problémáztam rajta, ha nem játszottam, nem volt felsőbbrendűségi érzésem a csapattársaimmal szemben, ő mégis ezt mondta. Az emberek persze arra fognak emlékezni, amit ő mond, sokkal nagyobb súlya van a szavainak. Én tudom, hogy nem hazudok, az élet pedig megy tovább.

 

Guardiola mellett a Manchester Citynek is beolvasott

Cancelo a jelenlegi idényben a Barcelona egyik alapembere, és egyébként a Guardiola elleni támadása éppen azért pikáns, mert a katalán fővárosban istenként tisztelik az ott nevelkedett, játékosként BEK-et, edzőként kétszer is BL-t nyerő legendát. Cancelo – biztos, ami biztos – Guardiola mellett a Manchester Citynek is címzett egy-két keresetlen gondolatot.

– A Manchester City hálátlan volt velem – jelentette ki. – Sokáig voltam nagyon fontos játékosa a csapatnak, és soha nem vallottam kudarcot a klub és a szurkolók iránti elkötelezettségben. Emlékszem, amikor kiraboltak és rám támadtak a saját házamban, másnap már pályára léptem az Arsenal ellen úgy, hogy rettegve hagytam otthon a lányom és a feleségem.

Cancelo szerződése idén nyáron jár le a Manchester Cityvel, addig a Barcelona kölcsönjátékosa, és a mostani nyilatkozata után nehéz elképzelni, hogy még pályára lépjen az angol klub mezében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.