Dárdai Pál fia elkötelezte magát, elhagyja a Herthát

Dárdai Pál különleges helyzetben van. A német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha vezetőedzője keretében tudhatja három fiát. Dárdai Palkó, Dárdai Márton és Dárdai Bence közül azonban utóbbi szinte biztosan távozik az idény végén, Dárdai Pál legfiatalabb fia szóban már meg is egyezett az élvonalbeli Wolfsburggal.

2024. 03. 13. 19:34
Hertha BSC - Hamburger SV
Hertha BSC-Hamburger SV Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/ANDREAS GORA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dárdai Bence nagy tehetség. legfiatalabb fia német utánpótlás-válogatott, igaz, ezt elmondhatta magáról két bátyja is. Dárdai Palkó azóta már bemutatkozott a magyar felnőtt válogatottban, míg Dárdai Márton a héten került be először a magyar nemzeti csapat keretébe. A testvérek a Hertha színeiben csapattársak, azonban Dárdai Bence szinte biztosan távozik az idény végén.

Dárdai Pál fia, Dárdai Bence
Dárdai Pál legfiatalabb fia, Dárdai Bence a német utánpótlás-válogatott mezében (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ősszel többször előfordult, hogy a három Dárdai fiú együtt szerepelt a pályán, amikor nem jöttek az eredmények, akkor a Hertha szurkolói meg is találták emiatt az édesapjukat.

Aztán jöttek a sérülések, a tizennyolc éves, támadó középpályásként szereplő Dárdai Bence október óta nem szerepelt a Hertha első csapatában, igaz, a múlt héten a berliniek negyedosztályú tartalékegyüttesének bajnokiját már végigjátszotta.

Dárdai Pál és a Hertha nem jár jól

Dárdai Bencét korábban már olyan sztárcsapatokkal is hírbe hozták, mint a Juventus vagy az AC Milan. A futballista azonban végül nem Olaszországba igazol, hanem a német első osztályú Wolfsburgban folytatja pályafutását.

Florian Plettenberg, a német Sky riportere szerint a fiatal Dárdai ingyen távozik, a Hertha csupán csekély kompenzációs összegre számíthat.

Plettenberg hozzáteszi, hogy a szerződést még nem írták alá, de a felek szóban már megállapodtak, Dárdai Bence pedig hosszú távon kötelezheti el magát a zöld-fehérekhez.

Borítókép: Dárdai Pál keretében jelenleg még mindhárom fia megtalálható (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.