Dárdai Pál legkisebb fia már többet ér, mint Szoboszlai az ő korában

A mindössze 17 éves Dárdai Bence új piaci értéke már kétmillió euró, amivel korosztályában a világ legnagyobb tehetségei közé került. A Hertha középpályása éppen kétszer annyit ér, mint Szoboszlai Dominik az ő korában, nem csoda, hogy már olyan sztárklubok vadásznak rá, mint a Juventus és az AC Milan. Dárdai Pál legkisebb fiának a szerződése jövő nyáron lejár, és már az édesanyja sem biztos, hogy Berlinben tudja majd tartani őt.

2023. 10. 25. 14:55
DÁRDAI Bence
Budapest, 2023. június 2. Dárdai Bence, a német válogatott játékosa a labdarúgó U17-es Európa-bajnokság döntõjében játszott Németország - Franciaország mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. június 2-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban frissítette a futballisták piaci értékével foglalkozó Transfermarkt Dárdai Bence becsült árát, amely a korábbi félmillió euróról kétmillióra nőtt. Ezzel legkisebb fia immáron a világ 28. legértékesebb labdarúgója az U17-es korosztályban, Németországban pedig már a negyedik. Azért a németeket vesszük alapul, mert a Hertha középpályása jelenleg a német korosztályos válogatottban szerepel, amellyel a nyáron épp Magyarországon nyerte meg az U17-es Európa-bajnokságot.

DÁRDAI Bence
Dárdai Bence már többet ér, mint az ő korában. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Dárdai Bence egyébként magyarként messze a legértékesebb futballista lenne a korosztályában, hiszen az U17-esek között idehaza jelenleg Kern Martin a legértékesebb 250 ezer euróval. A Puskás Akadémia játékosáról a csapat vezetőedzője, Hornyák Zsolt januárban azt állította, hogy világszinten is óriási tehetség, korosztályában a középpályásposzton a húsz legnagyobb ígéret egyike. Nos Kern a dicséret ellenére azóta sem lett alapember a Puskásban, ebben a szezonban mindössze két meccsen összesen 105 percet játszott.

Kétszer annyit ér, mint a 17 éves Szoboszlai

No de vissza Dárdai Bencéhez. Ő a kétmillió euróval már korhatár nélkül is a tizenkettedik legértékesebb magyar futballista lenne, az pedig sokat elmond a friss értékéről, hogy kétszer annyit ér, mint Szoboszlai Dominik az ő korában. A Liverpool sztárja 17 évesen ugyancsak félmillió euróról indult, mint most Dárdai, de 2018-ban az ő értékét „csak” egymillióra növelték, miután elkezdett játszani az osztrák Salzburg felnőttcsapatában. Szoboszlai már betöltötte a 18-at, amikor elérte a kétmillió eurót.

Dárdai Bence a nyáron került fel a német másodosztályba kieső Hertha első keretéhez, és édesapja, aki egyben a vezetőedzője is, eddig hét Bundesliga II-es meccsen vetette be őt, mindannyiszor csereként. Eddigi legjobb teljesítményét szeptember végén a Kiel otthonában 3-2-re megnyert bajnokin nyújtotta, amikor a hosszabbításban tizenegyest harcolt ki, így szerezte meg a győztes gólt a Hertha.

Dárdai fiúk: a legkisebb a legnagyobb tehetség

Azt hallani, hogy Dárdai Pál három fia közül valaki minél fiatalabb, annál tehetségesebb. A legidősebb, 24 éves Palkó, aki már a magyar válogatottban is bemutatkozott, a nyáron igazolt vissza a Herthába a Fehérvártól, s szélsőként vezér volt egészen a sérüléséig, ami miatt valószínűleg csak jövőre térhet vissza a pályára. A középső fiú, Márton 21 éves védő, védekező középpályás, ő is lehetett volna már magyar válogatott, egy időben hívta, de inkább a német U21-es csapatban szerepel. Ő jelenleg stabil kezdő a Herthában.

A piaci értékeket tekintve Palkó 800 ezer eurót ér, Márton pedig 2,5 milliót, de ő 2021-ben amikor berobbant a Bundesligában szereplő berlini csapatban, még hatmilliót ért. Azóta kicsit megrekedt a pályafutása. Ha Dárdai Bence így folytatja, hamar a bátyja fejére nőhet.

A Hertha megköszönheti az édesanyának

Aggodalomra adhat okot a Hertha háza táján, hogy a 17 éves tehetség szerződése jövő nyáron lejár, s egyelőre nem hosszabbított a csapattal. Dárdai Bence jövő nyáron ingyen távozhat, de már idén is ment volna, csak édesanyja parancsára maradt Berlinben, noha olyan klubok vadásznak rá, mint a Juventus, az AC Milan és a Mönchengladbach.

– Bármelyik klubban el tudna játszani, és a világ minden tájáról kapott vagy 120 ajánlatot. A Hertha örülhet, hogy itt van, és köszönheti az édesanyjának. Mónika mondta azt neki, hogy maradsz, és maradt is – árulta el Dárdai Pál.

Menni vagy maradni – hamarosan újra ez lesz a kérdés.

Borítókép: Dárdai Bence jó úton halad a nagy karrier felé (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.