Borzasztó születésnap: Varga Barnabás nem utazhat a Fradival Belgiumba

Eldőlt, hogy Varga Barnabás nem léphet pályára a Genk–Ferencváros mérkőzésen csütörtök este a konferencialigában, ugyanis a válogatott csatár el sem utazik a csapattal Belgiumba. Varga a Diósgyőr elleni NB I-es meccsen sérült meg vasárnap, és most rossz hírt kapott a születésnapján.

2023. 10. 25. 14:05
VARGA Barnabás
Budapest, 2023. október 14. A gólszerzõ Varga Barnabás a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk hetedik fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. október 14-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy rossz mozdulat volt az egész, ami miatt Varga Barnabás cserét kért a DVTK otthonában 2-1-re megnyert meccsen. Már akkor többen aggódtak, hogy mennyire lehet komoly a válogatott gólvágó sérülése, de Dejan Sztankovics, a Fradi vezetőedzője még bizakodott, s úgy nyilatkozott a meccs után, hogy nem tűnt komolynak a baj. Most azonban kiderült, hogy Varga mégsem játszhat a Genk elleni fontos nemzetközi mérkőzésen.

VARGA Barnabás; MARTÍNEZ, Lucas
Varga Barnabás legutóbb a Fiorentina ellen is gólt szerzett a konferencialigában. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az M4 Sport információja szerint a csatár kihagyta a Ferencváros szerda délelőtti edzését, ami után nem tart a csapattal Belgiumba. A Fradi csütörtök este (21.00) a konferencialiga csoportkörének harmadik fordulójában lép pályára a Genk otthonában. Sztankovics korábban elmondta, hogy a továbbjutás szempontjából kritikus meccs lesz ez, hiszen a két csapat jelenleg négy-négy ponttal áll a két továbbjutó helyen, de az egyelőre kétpontos olasz Fiorentina lesben áll mögöttük.

Varga hiánya nagy érvágás a Fradinak, hiszen a csatár bombaformának örvend az ősszel, klubjában 19 meccsen 17 gólt szerzett eddig az idényben, a válogatottban pedig Szerbia és Litvánia kapuját is bevette az októberi Európa-bajnoki selejtezőkön.

Varga Barnabás és Szoboszlai egyszerre ünnepel

A Szombathelyen született csatár a születésnapján kapta a rossz hírt, hiszen Varga ma lett 29 éves. Érdekesség, hogy válogatottbeli társa, is ma születésnapos, ő a 23-at töltötte be.

– Nagy probléma a hiánya, hiszen Varga Barnabás rengeteg gólt lőtt eddig a szezonban, karrierje legjobb formájában van, és mielőbbi gyógyulást kívánok neki. Remélem, hamar visszatérhet, mert nagy szükségünk van rá – nyilatkozta Alekszandar Pesics, a Fradi támadója csapattársa sérüléséről.

Borítókép: Varga Barnabás a válogatottban is tündökölt az utóbbi időben (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.