Dárdai Pál nem ezt várta, amikor szép karácsonyi ajándékot ígért a berlinieknek

Sarkazós gól, kivédett tizenegyes, két kiállítás, de vereség. Eseménydús meccset játszott Dárdai Pál csapata, a Hertha a Nürnberg otthonában a Bundesliga II tizedik fordulójában, amelyben hiába vezettek a berliniek 1-0-ra a félidőben, végül 3-1-re kikaptak. Dárdai Pál középső fia, Márton végigjátszotta a találkozót, amelyen középpályás és védő is volt, a legifjabb, Bence pedig csereként bő félórát futballozott.

2023. 10. 22. 15:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Karácsonyig a negyedik vagy ötödik helyet szeretnénk elérni – jelentette ki a Hertha múlt vasárnapi taggyűlésén, szavait pedig vastaps fogadta. Végre bizakodó volt a hangulat Berlinben, hiszen a csapat helyzete elkezdett stabilizálódni azok után, hogy az előző idény végén kiesett a csapat, a nyáron több mint húsz játékos távozott, a Bundesliga II első három fordulójában pedig három vereséggel nyitott az együttes. A legutóbbi négy bajnokijából viszont hármat megnyert Dárdai csapata, amely már a kilencedik helyről várta a Nürnberg elleni meccset.

Prevljak látványos góljával még vezetett Nürnbergben Dárdai Pál csapata, a Hertha. Fotó: Twitter

Ebben a pozitív szellemben zajlott a nürnbergi mérkőzés első fele is, hiszen a Hertha a 15. percben megszerezte a vezetést idegenben. Szépségdíjas akciót vezetetett Dárdai együttese a jobb oldalon, a kulcs az volt, hogy Zeefuik lefutotta védőit, majd középre tette a labdát, ahol Prevljak sarokkal passzolt a kapuba – 0-1.

Nagy esélyt szalasztott el a Hertha

A Nürnberg igyekezett egyenlíteni, és a 39. percben nagy esélyt kapott erre, Leistner szabálytalansága után tizenegyeshez jutott a hazai gárda. A mindössze 17 éves, szuper tehetségnek kikiáltott török Can Uzun állt a labda mögé, akinek ebben az idényben már négy gólja van, ám a bünetőt gyatrán lőtte, a Hertha 20 éves kapusa, Tjark Ernst elvetődve, lábbal védte a középre tartó labdát.

Félidőig maradt az 1-0-s Hertha-előny, ám szünet után a Nürnberg ideje jött el. Az 57. percben Castrop egy szöglet után lőtte be az egyenlítő gólt, amely a játék képe alapján érett már – 1-1.

Aztán a 68. percben került igazán nagy bajba Dárdai Pál, miután Kempf utolsó emberként követett el szabálytalanságot, ami miatt megkapta a jogos piros lapot. Emberhátrányban a Hertha gyorsan újabb gólt kapott, a 72. percben Leistner öngóljával már a Nürnbergnél volt az előny – 2-1.

Dárdai Márton és Dárdai Bence is szabadrúgáshoz készült

Két perccel később esélyt kapott a Hertha, a hazaiaktól Marquez állt ki, a Nürnberg is tíz emberre fogyatkozott. Ekkor már két Dárdai volt a pályán, a kezdőként játszó Márton mellett a 63. percben a legifjabb fiú, Bence is pályára lépett. Mindketten ott álltak a labda mögött a nürnbergi piros lap után az ígéretes szabadrúgás elvégzéséhez, végül a Juventus és a Milan által is csábított Dárdai Bence lőhetett, ám a sorfalban elhalt a kísérlete.

A csapat átszervezése során Dárdai Márton a középpályáról visszalépett a védelembe, de a Hertha újabb gólt kapott a hajrában. A 84. percben a japán Hayashi állította be a végeredményt közelről – 3-1.

A Hertha tíz meccs után négy győzelemmel és hat vereséggel áll, tehát továbbra is szélsőségesen teljesít Dárdai Pál csapata, amely jelenleg a 11. a Bundesliga II-ben. A karácsonyi céltól most egy kicsit távolodott a berlini együttes.

Borítókép: Dárdai Márton is tehetetlen volt Nürnbergben, ahol kikapott a Hertha (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.