Sztárcsapatok csábítása miatt szakadhat szét a Dárdai család

Német sajtóhírek szerint a Hertha futballcsapata egyelőre sikertelen tárgyalásokat folytatott Dárdai Bence jövő nyáron lejáró szerződésének a meghosszabbításáról. Dárdai Pál édesapaként vélhetően örül annak, hogy olyan sztárcsapatok csábítják a legkisebb fiát, mint a Juventus és az AC Milan, ugyanakkor a Hertha vezetőedzőjeként nagy érvágás lenne neki az elvesztése. Pikáns (családi) ügy.

2023. 10. 19. 19:06
DÁRDAI Bence
Budapest, 2023. június 2. Dárdai Bence, a német válogatott játékosa a labdarúgó U17-es Európa-bajnokság döntõjében játszott Németország - Franciaország mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. június 2-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kapott ebben az idényben már hideget-meleget, amiért a Hertha edzőjeként mindhárom fiát szerepelteti a csapatában, de ahogy arra Bódog Tamás, a berliniek másodedzője a lapunknak adott interjúban nemrég felhívta a figyelmet, nem ok nélkül játszanak, nem „protekciós” gyerekekről van szó.

DÁRDAI Bence
Dárdai Bence a német válogatott mezében. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Bence tizenhét éves, Németországban mindenki úgy tartja, hogy szép jövő előtt áll. Csodálni kellene, hogy valakinek három ilyen tehetséges fia van, nem pedig csámcsogni rajta – mondta lapunknak Bódog. S most koncentráljunk csak Dárdai Bencére.

Hallani, hogy Dárdai Pál három fia közül ő a legtehetségesebb, és tagja is a német U17-es válogatottnak, amellyel idén megnyerte a korosztályos Európa-bajnokságot, épp Magyarországon. A Hertha felnőttkeretéhez a nyáron került fel az apja hívására, miután a csapat kiesett a Bundesligából, és a fiatal, saját nevelésű játékosokat akarják az előtérbe helyezni az új koncepcióban. Részben szakmai okból, részben a klub anyagi gondjai miatt.

Mindkét tekintetben fájdalmas lenne a Hertha számára az utánpótlás egyik nagy értékének tartott Dárdai Bence elvesztése. A támadó középpályás szerződése jövő nyáron jár le, azután ingyen távozhat. A Kickerben megjelent mai cikk szerint, amelyre a Liga-zwei.de oldal hivatkozik, a Hertha megkezdte a tárgyalásokat a legifjabb Dárdai szerződésének a meghosszabbításáról, de egyelőre nem született megállapodás.

Dárdai Bence lehetőségei: Juventus és AC Milan?

Azt is hozzáteszik a cikkben, hogy Dárdai Bence iránt már a nyáron is nagy volt az érdeklődés, és továbbra is olyan klubok kívánságlistáján szerepel, mint a Mönchengladbach, a Juventus vagy az AC Milan.

Dárdai Bence egyelőre kiegészítő játékos a Herthában, hat meccsen lépett pályára a Bundesliga II-ben, mindannyiszor csereként, de többször is jól szállt. A legemlékezetesebb teljesítményét a Kiel otthonában 3-2-re megnyert meccsen nyújtotta, amelyen a hosszabbításban tizenegyest harcolt ki, csapata így tudta belőni a győztes gólt.

A 17 éves középpályás nagy jövő előtt áll, így kérdés, hogy a Hertha meg tudja-e tartani. Mindenesetre ha távozik, azzal szétszakadhat a Dárdai család, amelynek jelenleg minden férfitagja a Hertha első csapatának az alkalmazásában áll.

Borítókép: Dárdai Bence nemcsak a Hertha, hanem a német futball egyik nagy reménysége jelenleg (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.