A Hertha visszafogadta, Dárdai Pál figyelmeztette a botrányt okozó kapust

Bűnbocsánatot nyert klubjától a Hertha kapusa, Marius Gersbeck, aki még a csapat nyári edzőtábora alatt, Ausztriában vert össze egy férfit az utcán. A börtönt megúszta, és Dárdai Pál vezetőedző a Hertha edzéseire is visszafogadta a botrányt okozó futballistát, aki azonban bizonyosan elvesztette az első számú kapus pozícióját. Dárdai figyelmeztette Gersbecket, aki alighanem az utolsó esélyt kapta meg.

2023. 10. 09. 20:40
FC Schalke 04 - Hertha BSC
08 October 2023, North Rhine-Westphalia, Gelsenkirchen: Soccer: 2nd Bundesliga, FC Schalke 04 - Hertha BSC, Matchday 9, Veltins Arena: Coach Pal Dardai of Berlin in action. Photo: Bernd Thissen/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/ BERND THISSEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marius Gersbeck a Hertha saját nevelésű kapusa, aki 2013-ban mindössze 18 évesen mutatkozott be a Bundesligában a csapat színeiben egy Jürgen Klopp-féle Dortmund elleni bajnokin, amelyen 2-1-es győzelemhez segítette csapatát idegenben. Ezután azonban mégsem kapott több esélyt Berlinben, végül 2019-ben a Karlsruhe együttesébe igazolt, ahonnan a nyáron tért vissza csapatába.

Goalkeeper Gersbeck back in team training at Hertha
Marius Gersbeck (jobbra) hétfőn visszatért Hertha edzésére Dárdai Pál engedélyével. Fotó: AFP/Thomas Flehmer 

A 28 éves Gersbeck minden bizonnyal első számú kapusnak érkezett, hiszen a Hertha mindhárom rutinos kapusa, Alexander Schwolow, Rune Jarstein és Oliver Christensen is távozott a Bundesligából való kiesést követően, így csak három rutintalan fiatal maradt a poszton: Tjark Ernst (20), Robert Kwasigroch (19) és Tim Goller (18). Csakhogy Gersbeck nehéz helyzetbe hozta a Dárdai vezette edzői stábot a nyári balhéjával, ami miatt a kapuban biztos pont nélkül kellett elkezdeni az idényt.

Mi történt?

Gersbeck még július 16-án, a Hertha ausztriai edzőtáborozása során verekedett össze az utcán egy 22 éves férfival, akinek több csontját is eltörte. A berlini együttes az eset után felfüggesztette a futballistát, akinek súlyos testi sértés vádjával kellett a bíróság elé állnia Ausztriában. Két héttel ezelőtt került sor a tárgyalásra, melyen a kapus beismerte bűnösségét és bocsánatot kért az áldozattól. A bíróság 40 ezer eurós pénzbüntetést szabott ki rá, így Gersbeck olcsón megúszta, akár ötévnyi szabadságvesztést is kiróhattak volna rá.

Thomas Herrich, a Hertha ügyvezetője az ítélethirdetés után azt mondta: megvitatják a történteket, és nem zárja ki, hogy Gersbeck kap egy második esélyt a klubnál. Ez mostanra megtörtént, hétfőn visszatérhetett az első csapat edzésére.

Dárdai Pál: Óvatosnak kell lennie!

– Egyelőre nincsenek konkrét terveink, még csak ma volt az első megbeszélésünk, a csapattal is beszéltünk – nyilatkozta a Kicker hasábjain Dárdai Pál a kapus visszatéréséről, majd figyelmeztette is Marius Gersbecket. – A klub hozott egy döntést, amibe az edzőt is bevonták. Mariusnak óvatosnak kell lennie a jövőben. Ha Gersbeck utoléri magát fizikailag, az csak jó a csapatnak. Hogy kapuba állhat-e a Tennis Borussia elleni meccsen, azt a kapusedző, Andreas Menger dönti el.

Csütörtökön a Hertha felkészülési mérkőzést játszik a válogatott meccsek miatti szünetet kihasználva, az ugyancsak berlini illetőségű, negyedosztályú Tennis Borussia ellen. Ezen a találkozón állhatna újra kapuba Gersbeck, akit nemrég még a börtön fenyegetett.

Lehet-e Gersbeck a Hertha kezdő kapusa ezek után?

A Hertha kapuját az első két fordulóban még Christensen védte a Bundesliga II-ban, ám ő augusztusban a Fiorentinába szerződött. Ezután Dárdai – Gersbeck hiányában – a mindössze húszéves Tjark Ernstnek szavazott bizalmat, aki csak egy meccset hagyott ki betegség miatt, egyébként hat bajnokin állt a kapuban. Az elmúlt hétvégén éppenséggel ő volt a Hertha egyik hőse a Schalke otthonában aratott 2-1-es siker alkalmával.

– Tjark az első számú kapusunk, teljes mértékben megbízunk benne – szögezte le Dárdai, mintegy kinyilvánítva, hogy Gersbeck visszatérése ellenére továbbra is Ernst marad a kapuban.

A Hertha legközelebb október 22-én lép pályára a bajnokságban a Nürnberg otthonában. Dárdai csapata jelenleg a kilencedik helyen áll a német másodosztályban, egyaránt öt pontra a dobogótól és a kieső zónától.

Borítókép: Dárdai Pál figyelmeztette a botrányhős kapusát, aki második esélyt kapott (Fotó: AFP/Bernd Thissen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.