Dárdai Pált a fia és a kapusa is dilemma elé állítja

Ki legyen a Hertha kapusa és irányítója? Dárdai Pált ez a két dilemma foglalkoztatja az újabb Bundesliga II. 8. fordulója, a St. Pauli elleni szombati hazai mérkőzés előtt. Marius Gersbeck a bírósági ítélet után ugyanis elméletileg visszatérhet a kapuba, ahogy arra a klub vezetői is hajlanak, Dárdai Bence pedig az edzői stáb többi tagja szerint is megérett arra, hogy a kezdőcsapatban kapjon helyet.

2023. 09. 28. 17:33
Dárdai Pál, Dárdai Bence, Hertha
Forrás: Berliner Kurier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marius Gersbeck még július 16-án, a Hertha ausztriai edzőtáborozása során verekedett össze az utcán egy 22 éves férfival, akinek több csontja eltört. Az egyesület az eset után felfüggesztette a futballista játékjogát, akinek súlyos testi sértés vádjával kellett a bíróság elé állnia Ausztriában.

Marius Gersbeck, Hertha, Dárdai Pál
Marius Gersbeck a nehezét megúszta. Elméletileg visszatérhet a Herthába (Fotó: DPA/Soeren Stache)

Dárdai Pálon is múlik, Gersbeck kap-e második esélyt

A 28 éves hálóőr a csütörtöki tárgyaláson beismerte bűnösségét és bocsánatot kért az áldozattól. A bíróság 40 ezer eurós pénzbüntetést szabott ki rá, tehát Gersbeck olcsón megúszta, akár ötévnyi szabadságvesztést is kiszabhattak volna rá. És ezen a ponton lép be az ügybe

Thomas Herrich, a Hertha ügyvezetője az ítélethirdetés után azt mondta: megvitatják a történteket, és nem zárja ki, hogy Gersbeck kap egy második esélyt a klubnál. A berlini születésű kapus a nyáron igazolt vissza a Herthához a Karlsruher SC-től, részben azért, mert Dárdai Pál számított volna rá. Nyilván a magyar tréneren is múlik, hogy Gersbeck valóban kap-e újabb esélyt.

 

Megérett-e Dárdai Bence a feladatra?

Ez még a következő hetek kérdése, Dárdai Pálnak azonban egy másik fontos kérdésben gyorsan kell döntenie: ki legyen a Hertha irányítója? A magyar szakember erre a posztra legidősebb fiát szemelte ki, aki azonban másfél hete bokasérülést szenvedett, megműtötték, s csak januárban térhet vissza. Már a múlt héten is felmerült, hogy Dárdai Pál csupán 17 éves legkisebb fiát, Dárdai Bencét jelöli erre a posztra, de végül a Holstein Kiel vendégeként a 28 éves, sokszoros bosnyák válogatott Smail Prevljak kezdett. Prevljak élt a bizalommal, gólt szerzett, és egy másik találatot is az ő lövése előzött meg, tehát alaposan kivette a részét a Hertha 3-2-es győzelméből. Csak éppen Prevljak a hajrában megsérült, és a 78. percben (2-2-es állásnál) éppen Dárdai Bence váltotta, akinek negyedóra is elég volt ahhoz, hogy nyerőember legyen.

Bence előbb kihagyhatatlannak hitt helyzetbe hozta a házi gólkirály Haris Tabakovicot (a ziccer mégis kimaradt), majd a 92. percben az ellene elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőből lőtte be a győztes gólt Fabian Reese. Ráadásul két sárga lapos szabálytalanságot is elkövettek ellene a hazaiak, egyiküknek ez kiállítással járt.

 

Dárdai Pál: A stábtagok kapacitálnak

– Bence jelentős szerepet játszott a kieli sikerben, szinte mindegyik megoldása jól sikerült. Az edzői stábom tagjai régóta mondogatják nekem, Bence megérdemelné, hogy a kezdőcsapatban kapjon helyet – idézte a Berliner Kurier Dárdai Pált.

A csillagok állása azt sugallja, hogy a nyáron U17-es Európa-bajnok, legifjabb Dárdai fivér szombaton, hazai közönség előtt, a berlini Olimpiai stadionban kezdőként lép pályára a St. Pauli ellen.

A Holstein Kiel–Hertha mérkőzés összefoglalója:

Borítókép: Dárdai Bence a Hertha múlt heti győzelmét ünnepli (Fotó: Berliner Kurier/Jan-Philipp Burmann)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.