Hertha-siker a rangadón, Dárdai Pál fia gólpasszt adott, mégis van miért aggódni

Fontos rangadót nyert meg Dárdai Pál csapata, a Hertha, amely a Schalke otthonában győzött a Bundesliga II kilencedik fordulójában vasárnap. A berliniek magyar vezetőedzője középső fia, Dárdai Márton gólpasszának is örülhetett, ugyanakkor aggódhat is, mert valószínűleg sérülés miatt le kellett cserélni őt.

2023. 10. 08. 15:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Schalke–Hertha rangadó a két csapat neve alapján az élvonalban is megállná a helyét, a két klub együtt esett ki a Bundesligából az előző idény végén. A másodosztályban mindkét együttes gyengén kezdett, Herthája három forduló után pont és szerzett gól nélkül állt, de az utóbbi időben már javuló tendenciát mutatott, aminek okáról a csapat magyar másodedzője, Bódog Tamás mesélt lapunknak.

DÁRDAI Pál
Dárdai Pál és a Hertha nagy győzelmet aratott. Fotó: EPA/Ronald Wittek

A Schalke sem kezdett jól, de a gelsenkirchenieknél a közelmúlt sem volt biztató, a megelőző két fordulóban kikapott a csapat. A Hertha ellen is folytatódott a nagy múltú klub vesszőfutása, a 41. percben Prevljak góljával megszerezte a vezetést Dárdai Pál csapata. A második félidő elején megduplázta előnyét a Hertha, az 52. percben Dárdai Márton gólpasszából Reese volt eredményes.

Dárdai Márton gólpassz – majd sérülés?

Dárdai Pál ezúttal csak középső fiát küldte pályára. A legidősebb, Palkó sérülés miatt hosszabb időre kidőlt a sorból, a legifjabb, Bence pedig a kispadon maradt. Márton sem játszotta végig a meccset, a 70. percben lejött a pályáról, miután ápolásra szorult, így vélhetően sérülés állt a háttérben.

A Schalke a 80. percben szépített Kabadayi góljával, amivel szorossá tette a meccset, de egyenlíteni már nem tudott. Többek közt azért sem, mert a 85. percben emberhátrányba került, Karamab a második sárga lapját kapta meg a meccsen. A Hertha korábban többször is előnyről adott ki a kezéből győzelmet, ezúttal viszont állta a sarat a védelem.

Győzelmével Dárdai Pál csapata a kilencedik helyen áll a Bundesliga II-ben, és nemcsak a helyezése alapján számít tökéletes középcsapatnak a 18 csapatos bajnokságban, hanem azért is, mert öt pontra van a dobogótól és ugyancsak öt pontra a kiesőzónától. Ebből még bármi lehet ebben az idényben, az irány mindenesetre nem rossz: a kezdeti nehézségek után a Hertha a legutóbbi négy bajnokiján már harmadszorra nyert. A Schalke pedig a 16. helyen szégyenkezik.

Borítókép: A gólszerző, Reese és a gólpasszadó, Dárdai Márton öröme a Schalke otthonában (Fotó: Hertha BSC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.