Két piros lap, durva belépő és Kalmár-parádé a Fehérvár–MTK meccsen

Úgy tűnik, hogy a Fehérvár futballcsapata kikecmereg a gödörből, októberben már a második bajnokiját nyerte meg Bartosz Grzelak együttese, amely a két gólt szerző Kalmár Zsolt vezérletével hazai pályán 3-0-ra győzött az MTK ellen az NB I kilencedik fordulójában vasárnap. A fehérvári sikerhez kellett az MTK két kiállítása is még az első félidőben, a volt válogatott Kádár Tamás durva belépőért kapott azonnali piros lapot.

2023. 10. 08. 14:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajnokságot három vereséggel kezdő Fehérvár az utóbbi időben kezd magára találni. A NB I előző két fordulójában négy pontot szerzett a csapat, amely legutóbb, október első napján 3-1-re legyőzte a Kisvárdát. Most pedig az MTK ellen is nyert a Grzelak-csapat. Szériának ugyan még nem neveznénk egy kétmeccses „sorozatot”, de a siker mértékét jelzi, hogy a Fehérvár több mint egy éve, tavaly szeptemberben tudott egymás után két meccsen nyerni.

Kádár Tamás (balra) piros lapot kapott. Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A Fehérvár sikeréhez az MTK is hozzájárult a maga módján. A vendégek már a 19. percben emberhátrányba kerültek, amikor Kádár Tamás csúnyán térden talpalta Kenan Kodrót. Azonnal megkapta a piros lapot a volt válogatott védő, aki nagy butaságot csinált, hiszen ekkor még 0-0 volt az állás.

Kádár Tamás durva belépője itt nézhető meg.

Az MTK sima létszámhátrányban is veszélyeztetni tudott, de a kettős emberhátránnyal már nem bírt. A 43. percben ugyanis Thiam is a kiállítás sorsára jutott, ő két sárga lapott szedett össze. Mindkét esetben Kalmár Zsolt ellen szabálytalankodott a vendégek játékosa.

A kettős emberelőnyt még az első félidőben gólra váltotta a Fehérvár: az MTK térfelén szerzett labdát Kalmár, aki Katona Mátyáshoz passzolt, aki egy-két lépés után védhetetlen gólt lőtt a kapu bal felső sarkába – 1-0.

Kalmár Zsolt volt a Fehérvár sikerkovácsa

A válogatott Kalmár Zsolt kulcsszerepet játszott a Fehérvár sikerében. Ő harcolta ki a második MTK-kiállítást, ő szerzett labdát a vezető gól előtt, és ő lőtte a második és a harmadik találatot, amelyek eldöntötték a meccset. Előbb az 54. percben Bobál rossz felszabadítása után lőtt tizenhatról a kapuba – 2-0, majd a 88. percben egy jobb oldali beadásra érkezett jól – 3-0.

Miközben a Fehérvár javuló eredményeket mutat, az újonc MTK megtorpant: a Fradi elleni 6-1-es zakó után megint nagyobb különbségű vereséget szenvedett Horváth Dávid csapata.

NB I, 9. forduló:
péntek:
Puskás Akadémia–Kisvárda 1-0 (0-0), Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Bognár, gólszerző: Golla (57.), kiállítva: Jovicic (74., Kisvárda)

szombat:
Mezőkövesd–ZTE 1-2 (0-1), Mezőkövesd, Városi Stadion, jv.: Pintér, gólszerzők: Evangelu (67., öngól), illetve Mance (34., 84.)
Újpest–Diósgyőr 2-0 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Karakó, gólszerzők: Onovo (51.), Ambrose (66.)
Kecskemét–Paks 1-1 (0-0), Kecskemét, Széktói Stadion, jv.: Berke, gólszerzők: Pálinkás (74.), illetve Osváth (69.)

vasárnap:
Fehérvár–MTK 3-0 (1-0), Sóstói Stadion, 3136 néző, jv.: Bogár, gólszerzők: Katona M. (45+1.), Kalmár (54., 89.), kiállítva: Kádár (20., MTK), Thiam (43., MTK)
Ferencváros–Debrecen 16.30

Borítókép: Kalmár Zsolt kiállítást harcolt ki, fontos labdát szerzett, és két gólt lőtt (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.