Marozsán Fábián az újabb győzelme után igazi nagyvaddal találkozik

Marozsán Fábián a harmadik mérkőzését is megnyerte, ezzel nyolcaddöntőbe jutott a 8,8 millió dollár (3,3 milliárd forint) összdíjazású keménypályás sanghaji férfi tenisztornán. Következő ellenfele a háromszoros Grand-Slam-döntős Casper Ruud lesz.

2023. 10. 08. 12:59
MAROZSÁN Fábián
Keszthely, 2023. szeptember 15. Marozsán Fábián játszik a török Altug Celikbilek ellen a Magyarország - Törökország tenisz Davis Kupa osztályozójának egyéni mérkõzésén a keszthelyi Helikon Teniszcentrumban 2023. szeptember 15-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 91. Marozsán Fábián a nyolcaddöntőbe kerülésért vívott vasárnapi találkozón 1 óra 14 perc alatt, két játszmában győzte le az ATP-rangsorban 55. szerb Dusan Lajovicsot. Az első szettben 5:0-ra elhúzott a magyar teniszező, majd  5:1-nél ő is elvesztette adogatójátékát, de végül 6:3-ra nyert.

MAROZSÁN Fábián
Marozsán Fábián nemrég a Davis-kupában is remekelt. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A másodikban Marozsán rögtön elvette ellenfele szervagémjét, aztán 5:3-as állásnál még egyszer megtette ugyanezt.

Marozsán remek formának örvend, korábban a francia Arthur Rinderknech, majd Alex De Minaur ellen nyert Sanghajban, az utóbbi óriási bravúrnak számított, hiszen az ausztrál a 11. helyen áll a világranglistán, a magyar pedig a top 100-ban szeretné megszilárdítani a helyét (jelenleg a 91.). Ebben is nagy lépést tehet Marozsán a nyolcaddöntőben, amelyben a Sanghajban nyolcadikként rangsorolt, a világranglistán kilencedik norvég Casper Ruud lesz az ellenfele.

A 24 éves norvég tavaly és idén is döntős volt a Roland Garroson, 2022-ben pedig a US Openen is, korábban második is volt a ranglistán. Marozsán biztosan nem feltartott kezekkel lép majd pályára ellene sem, hiszen korábban pályafutása első ATP 1000-es versenyén legyőzte az akkor világelső Carlos Alcarazt Rómában.

kiesett

Fucsovics Márton számára a harmadik forduló jelentette a végállomást, miután három szettben alulmaradt a 20. helyen kiemelt Francisco Cerúndolóval szemben. A két játékos most először meccselt egymással. 

Fucsovics az első játszmaa egyetlen bréklabdáját kihasználta, így szettelőnybe került. Utána azonban elbukta az adogatását, majd 5:4-nél nem tudta kiszerválni a szettben maradást.

A harmadik játszmában Cerúndolo 4:1-es vezetése után Fucsovics sorozatban három játékot nyert. De fordítani nem tudott, 6:5-nél Cerúndolo két mérkőzéslabdához jutott, és az elsőt be is ütötte. A negyeddöntőben Sebastian Korda lesz az ellenfele, aki meglepetésre legyőzte a korábbi világelső és egyben címvédő Danyiil Medvegyevet.

Sanghaji tenisztorna, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Marozsán Fábián–Dusan Lajovic (szerb) 6:3, 6:3
F. Cerúndolo (argentin, 20.)–Fucsovics (magyar) 3:6, 6:4, 7:5

Borítókép: Marozsán Fábián tovább menetel Sanghajban (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.