Fucsovics még többet is mutatott Sanghajban, mint Marozsán

Marozsán Fábián 6:3, 7:5-re legyőzte az ausztrál Alex de Minaurt a sanghaji kemény pályás tornán. A Carlos Alcaraz elleni római siker után ez Marozsán legnagyobb skalpja a pályafutása során. A harmadik fordulóban a szerb Dusan Lajovics lesz a magyar teniszező ellenfele. Fucsovics Márton is nagy vadat ejtett el, a világranglistán 15. Auger-Aliassime ellen nyert három szettben, 7:6, 4:6, 6:3-ra. Fucsovics következő ellenfele az idén megtáltosodott, a világranglistán jelenleg huszadik argentin Francisco Cerúndolo lesz.

2023. 10. 06. 8:22
MAROZSÁN Fábián; MANNARINO, Adrian
New York, 2023. augusztus 31. Marozsán Fábián a francia Adrian Mannarino ellen játszik az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2023. augusztus 30-án. MTI/AP/John Minchillo Fotó: MTI/AP/John Minchillo
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első játszma simán alakult. Elég volt egy brék, amit Marozsán végigvitt. A másodikban 4:4-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, utána a következő három játék egyaránt bréket hozott, 6:5-nél Marozsán a meccsért adogathatott és megcsinálta. Legyőzte a világranglistán 11. helyezett ausztrál Alex de Minaurt és ott van a sanghaji torna 3. fordulójában, ahol a szerb Dusan Lajovics lesz az ellenfele. Lajovics jelenleg az 55. a világranglistán, tehát jóval a 91. Marozsán előtt van, de messze nem lehetetlen az újabb siker.

Marozsán Fábián, Alex De Minaur, Sanghaj
De Minaur gratulál Marozsán Fábiánnak (Forrás: X)

 

Marozsán teljesíti az erre az évre tervezett célt

Marozsán Fábián azzal robbant be a köztudatba, hogy tavasszal a római salakpályás viadalon, pályafutása első ATP 1000-es versenyén legyőzte az akkor világelső Carlos Alcarazt a legjobb harminckettő között. A nyolcaddöntőben a horvát Coric ellen is volt esélye, de akkor 1-0-s vezetésről kikapott.

 

Marozsán a római verseny után az mondta, az a célja, hogy stabilan a top 100-ban jegyezzék a világranglistán. Ezt idén bőven teljesíti. Idén Wimbledonban, pályafutása első olyan Grand Slam-tornáján, ahol a főtáblán játszhatott, az első fordulóban kiesett, a US Openen azonban már ment egy kört. Ha tartja a formáját, Sanghajban olyan eredményt érhet el, amivel az első nyolcvan közé is bekerülhet.

Fucsovics ismét megmutatta az izmait

Fucsovics Márton mérkőzése Marozsáné után kezdődött és ő is bravúros győzelmet aratott, a kanadai Felix Auger-Aliassime-ot verte 7:6, 4:6, 6:3-ra. Fucsovics a mérkőzés után már-már szokás szerint ismét pózolt egyet, megmutatta a közönségnek a tökéletesen kimunkált felsőtestét. Nem öncélúan: Fucsovics elsősorban az edzőteremben végzett sok munkának köszönheti a sikereit.

Fucsovics következő ellenfele a világranglistán jelenleg huszadik argentin Francisco Cerúndolo lesz. A 25 éves argentin idén táltosodott meg, korábban egyszer sem szerepelt Grand Slam-torna főtábláján, idén viszont mind a négy viadalon ott volt, a legtovább a Roland Garroson jutott, ahol a negyedik fordulóban esett ki.

Sanghaji tenisztorna, 2. forduló:
Fucsovics Márton–Felix Auger-Aliassime (kanadai, 14.) 7:6 (7-3), 4:6, 6:3
Marozsán Fábián–Alex De Minaur (ausztrál) 6:3, 7:5

Borítókép: Marozsán Fábián menetel Sanghajban

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.