Novak Djokovics telefonon kért tanácsot Fucsovics Mártontól

A legmagasabban rangsorolt magyar teniszező elmondása szerint általában nem élvezi a figyelmet. Fucsovics Márton a Mol Pályán kívül podcastjében a US Open után mégis hosszan és őszintén beszélt barátairól, pályafutása korábbi szakaszairól és az alakulófélben lévő terveiről is. Fucsovics azt is felidézte, amikor Novak Djokovics hívta fel őt tanácsért, s azt is elárulta, hogy Frances Tiafoe és Jannik Sinner is a barátai közé tartozik.

2023. 10. 05. 13:31
Novak Djokovics Fucsovics Márton
Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

jelenleg hazánktól távol, Sanghajban szerepel mesterversenyen, a magyar teniszező a kínai torna második fordulójában, magyar idő szerint péntek délelőtt Félix Auger-Aliassime ellen lép pályára. Fucsovics még Ázsiába utazása előtt, a US Open után adott hosszabb interjút, a Mol Pályán kívül podcastcsatornája a héten tette közzé a beszélgetést, amelyben a játékos beszélt a németországi akadémiai évekről, az edzéseiről és Novak Djokovics telefonhívásáról is.

Fucsovics Márton, Sebastian Korda, US Open ( Novak Djokovics ellen még nem volt ilyen )
Fucsovics Márton a híres ünnepléséről is beszélt, ezt Novak Djokovics ellen még nem mutathatta meg (Fotó: Twitter)

Fucsovics Márton felidézte a kezdeti éveket: a 2021-es wimbledoni negyeddöntős teniszező tizenöt éves koráig Nyíregyházán készült, majd három éven át németországi akadémián fejlődött tovább, s ennek az időszaknak a végén lett junior wimbledoni bajnok. A felnőttek között azonban éveket kellett várnia az áttörésre, s volt egy pont, amikor két hónapig egyáltalán nem fogott ütőt a kezébe.

– Az 500. hely körül megakadt az előrelépés. Egy évvel előtte világelső voltam, nagy stadionokban játszottam, az 500. helyen viszont senkit sem érdekeltem – jellemezte akkor lelkiállapotát Fucsovics.

Novak Djokovics telefonál

Fucsovics az akadémián is kötött barátságokat, de akkori társaiból senki más nem jutott el a top 100-ig. A magyar játékosnak a mostani élmezőnyből is vannak barátai, a héten Pekingben rangos tornát nyert Jannik Sinner és az amerikai Frances Tiafoe is a legjobb cimborái közé tartozik.

De már az is előfordult, hogy Novak Djokovics hívta fel Fucsovics Mártont.

– Volt olyan, hogy otthon tévéztem, és egyszer csak csörgött a telefon, s láttam, hogy Djokovics hív. Még a Covid alatt szervezett egy teniszverseny-sorozatot, és az egyik pályaborításról érdeklődött – idézte fel Fucsovics, aki elárulta, hogy csodálja Djokovicsot, amiért harminchat évesen is a csúcson van.

Saját magával kapcsolatban Fucsovics elismerte, hogy harmincegy évesen már jobban megviseli a szervezetét a teniszezők élete, hosszabb pihenőket kell beiktatnia a programjába, ilyenkor fekszik, sorozatokat néz vagy a két kutyájával tölt időt.

Fucsovics még öt-hat évig játszana

Noha egyre nehezebb a regeneráció, és Fucsovics egyre monotonabbnak tartja, hogy évről évre ugyanazokat a versenyhelyszíneket keresi fel, még öt-hat évet tervez a legmagasabb szinten játszani.

– Mindig minél magasabbra török, szeretnék bejutni a legjobb tíz, húsz, harminc közé a ranglistán, de legalábbis mindenképpen stabilan a top 100-ban maradni, amit már így is hosszú évek óta elmondhatok magamról, erre büszke vagyok – fogalmazott Fucsovics, aki a jövőjét is a tenisz közelében képzeli el, ugyanakkor nem utazna annyit, mint manapság, azaz nem lenne egy profi játékos utazó edzője.

Fucsovics azt is elárulta, hogy a teniszen kívül egy barátjával közös autókereskedése is van Nyíregyházán.

A Mol Pályán kívül című podcastje Fucsovics Mártonnal alább teljes egészében megtekinthető vagy meghallgatható a Spotify-on.

Borítókép: Novak Djokovics eddig mind az öt találkozásukkor nyert Fucsovics Márton ellen, de volt, hogy a szerb kért tanácsot a magyar játékostól (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.