Szoboszlai után Djokovics is telefonál – tiszteletlenség vagy hízelgés a lopása?

A mindössze 20 éves Ben Shelton jellegzetes telefonáló ünneplést mutatott be a US Openen aratott sikerei során, ám az elődöntős veresége után „visszanyalt a fagyi”, Novak Djokovics ugyanazzal a mozdulatsorral ünnepelte az amerikai tehetség legyőzését. Djokovics beszélt is a lopásról, ami Shelton szerint hízelgő a számára. Érdekesség, hogy a futballban Szoboszlai Dominik is telefonálós gólörömöt használ.

2023. 09. 09. 10:32
DJOKOVIC, Novak; ALCARAZ, Carlos
Mason, 2023. augusztus 21. A szerb Novak Djokovic ünnepel, miután 5:7, 7:6 (9-7), 7:6 (7-4) arányban legyõzte a világelsõ spanyol Carlos Alcaraz a cincinnati keménypályás tenisztorna férfi egyesének döntõjében az Ohio állambeli Cincinnati közelében fekvõ Masonban 2023. augusztus 20-án. MTI/EPA/Mark Lyons Fotó: Mark Lyons
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla, Novak Djokovics három játszmában sima győzelmet aratott Ben Shelton ellen a US Open elődöntőjében, így karrierje 24. Grand Slam-sikerét szerezheti meg vasárnap az orosz Danyiil Medvegyev elleni fináléban. Djokovics győztes elődöntője után az ünneplése volt az egyik legizgalmasabb téma.

FRITZ, Taylor; DJOKOVIC, Novak
Novak Djokovics ott van a US Open döntőjében Fotó: Manu Fernández

A szerb klasszis a füléhez emelte a kezét, mintha telefonálna, majd letette a képzeletbeli kagylót, ahogy az a régi vezetékes telefonoknál szokás volt. Djokovics ezzel egyértelműen a legyőzött Sheltonnak üzent, aki a beszámolók szerint pókerarccal vette tudomásul ellenfele mutatványát. A mozdulatsor korábban Shelton védjegyévé vált, aki így ünnepelte a sikereit már a US Openen is.

– Azt gondoltam, hogy ez nagyon eredeti, ezért lemásoltam. Tulajdonképpen elloptam az ünneplését – jelentette ki Djokovics a meccs után.

Shelton szerint Djokovics csak hízelgett

Persze Shelton is úgy kölcsönözte valakitől az ünneplését, méghozzá az olimpiai ezüstérmes és világbajnok gátfutótól, Grant Hollowaytől, aki nemrég a budapesti atlétikai vb-n is aranyérmet szerzett, és telefonokat dobált a szurkolóknak.

– Nem szeretem, amikor a közösségi médiában vagyok, és azt látom, hogy az emberek arról beszélnek, hogyan ünnepelhetek vagy nem ünnepelhetek – nyilatkozta Shelton. – Szerintem ha megnyersz egy meccset, megérdemled, hogy azt csinálj, amit akarsz. Gyerekkoromban megtanultam, hogy az utánzás mindig a hízelgés legőszintébb megnyilvánulása, úgyhogy erről most csak ennyit mondanék.

Djokovics egyébként a rekordot jelentő 47. Grand Slam-elődöntőjében játszott és ez volt a 100. meccse a US Openen, míg Shelton először járt a legjobb négy között, és mindössze a hetedik mérkőzését vívta a New York-i tornán.

Szoboszlai is telefonálós gólörömöt használ

Érdekes párhuzam, hogy a telefonálós gólöröm egy másik sportágban, a futballban védjegye. A magyar válogatott csapatkapitánya a góljai után mutatja be a jól ismert mozdulatát, amelyet a Liverpool mezében szerzett első találata után az Anfield Road közönségének is bemutatott már élőben.

Borítókép: Novak Djokovics ünneplése volt a téma a US Open elődöntője után. (Fotó: MTI/EPA/Mark Lyons)  

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.