Telefonokat dobált az amerikaiak világbajnoka Budapesten + videó

A budapesti atlétikai világbajnokságon az amerikai Grant Holloway nyerte meg a férfi 110 méteres gátfutást. Holloway nagyon örült a Nemzeti Atlétikai Központban.

Magyar Nemzet
Forrás: Borsonline2023. 08. 22. 15:18
HOLLOWAY, Grant
Budapest, 2023. augusztus 21. A gyõztes amerikai Grant Holloway a férfi 110 méteres gátfutás döntõje után a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Grant Holloway sorrendben a harmadik világbajnokságán is megnyerte a 110 méteres gátfutást. A budapesti vb döntőjében gyakorlatilag már a második gátnál maga mögött hagyta riválisait, és az előnye lépésről lépésre nőtt. Ugyan az utolsó két gátnál hibázott, de így is nagy fölénnyel győzött 12,96 másodperces idővel. Mögötte a jamaicai Hansle Parchment végzett a második helyen 13,07-es idővel. S ez a győzelem azért is volt fontos Holloway számára, mert a tokiói olimpián be kellett érnie a második hellyel Parchment mögött.

Grant Holloway
Grant Holloway a mezőny előtt járt. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Holloway és a szurkolók

A Nemzeti Atlétikai Központ lelátói előtt Holloway nagyon örült, és állta a szurkolók rohamát, akik közös képeket szerettek volna vele. A pályáról visszadobálta a telefonokat a drukkereknek – írja a Bors, és az alábbi videót is mellékelte a cikkéhez:

Az atlétikai világbajnokság hírei ITT találhatók meg.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen háromezer forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen kilenc esti és öt délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és hat ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol. 

Borítókép: A győztes amerikai Grant Holloway a férfi 110 méteres gátfutás döntője után a budapesti atlétikai világbajnokságon, a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 21-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.