Marozsán bravúrja Alcaraz ellen még mindig élénk emlék

Mindkét magyar teniszező nyert a sanghaji mesterverseny első fordulójában. Fucsovics Márton a kazah Gyenisz Jevszejev, Marozsán Fábián a francia Arthur Rinderknech ellen jutott tovább. Marozsán játékáról a Tennis TV-nek még mindig a Carlos Alcaraz elleni siker jut eszébe.

2023. 10. 04. 13:29
MAROZSÁN Fábián
Keszthely, 2023. szeptember 15. Marozsán Fábián játszik a török Altug Celikbilek ellen a Magyarország - Törökország tenisz Davis Kupa osztályozójának egyéni mérkõzésén a keszthelyi Helikon Teniszcentrumban 2023. szeptember 15-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián egészen október 3-ig az egyetlen teniszező volt idén, aki szettveszteség nélkül nyert Carlos Alcaraz ellen. Kedden, a pekingi verseny elődöntőjében Jannik Sinner csatlakozott Marozsánhoza spanyol elleni kétjátszmás sikerével. Míg Sinnerre szerdán még a Danyiil Medvegyev elleni döntő vár, Marozsán Fábián és ezen a napon már a sanghaji ATP 1000-es torna első fordulójában aratott győzelmet.

Fucsovics Márton is nyert ( Marozsán Fábián is )
Fucsovics Márton is bejutott a sanghaji második fordulóba, akárcsak Marozsán Fábián (Fotó: Getty Images via AFP/Sarah Stier)

A két magyar játékos közül először Marozsán lépett pályára, s neki volt nehezebb dolga, a francia Arthur Rinderknech (66.) ugyanis megelőzi a világranglistán Marozsán Fábiánt (92.). Az első játszma egyetlen bréklabdát sem hozott, a rövidítésben viszont Marozsán volt a jobb, s később kiderült, ezzel el is döntötte a meccset.

A második szettben már sokkal egyértelműbb volt a magyar játékos fölénye, aki 7:6, 6:2-es sikerrel jutott a második fordulóba. Ott a 11. helyen kiemelt ausztrál Alex de Minaur vár rá.

Marozsán ismét remekül ejtett

Marozsán Fábiánnak a tavaszi, Carlos Alcaraz ellen győzelem hozta meg a világhírnevet. A magyar játékos egészen a keddi, pekingi elődöntőig, Jannik Sinner sikeréig az egyetlen teniszező volt idén, aki szettveszteség nélkül győzte le a húszéves spanyol klasszist.

A római bravúrban Marozsán ejtései kulcsszerepet játszottak, így ezt az ütést már régi ismerősként üdvözölte a Tennis TV.

Marozsán sikere után Fucsovics Márton (57.) is nyert Sanghajban, ő magabiztosan érvényesítette a papírformát a kazah Gyenisz Jevszejev (258.) ellen, utóbbinak már a főtáblára jutás is nagy eredmény volt. A 6:4, 6:2-es siker után a második fordulóban már Fucsovicsra is nehezebb feladat vár, bár a 14. kiemelt Félix Auger-Aliassime messze van tavalyi formájától, ha csak az idei eredményeket vesszük figyelembe, akkor Fucsovics több ranglistapontot gyűjtött, mint a kanadai teniszező.

Borítókép: Marozsán Fábián bejutott a második fordulóba Sanghajban (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.