Sinner megtalálta a győztes receptet Medvegyev ellen + videó

A pekingi tenisztorna döntőjében két nagyon szoros szettet láthatott a közönség. Jannik Sinner hat vereség után életében először győzött Danyiil Medvegyev ellen, úgy nyerte meg a trófeát, hogy az első kiemelt Carlos Alcaraz után a második kiemelt felett is diadalt aratott. Sinner sikerével megjavítja eddigi legjobbját, a negyedik helyre jön fel a világranglistán.

2023. 10. 04. 16:09
Jannik Sinner
Peking, 2023. október 3. Az olasz Jannik Sinner, miután gyõzött a spanyol Carlos Alcaraz ellen a pekingi nemzetközi keménypályás tenisztorna férfi egyesének elõdöntõjében 2023. október 3-án. MTI/EPA-EFE/Vu Hao Fotó: MTI/EPA-EFE/Vu Hao
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha csak ATP 500-as besorolású, a pekingi tenisztorna mezőnye kis túlzással felért egy Grand Slam-versenyével, a top tízből csak Novak Djokovics és Taylor Fritz hagyta ki a kínai viadalt. A döntőbe végül a világranglista harmadik és hetedik helyezettje, azaz Danyiil Medvegyev és Jannik Sinner jutott be. Ők ketten idén már harmadszor vívtak finálét egymás ellen, korábban Rotterdamban és Miamiban is Medvegyev győzött, ahogy további négy, egymás elleni meccsükön is nyerni tudott Sinner ellen.

Danyiil Medvegyev vereség Jannik Sinner ellen
Medvegyev korábban hatszor nyert Sinner ellen, Pekingben viszont kikapott tőle (Fotó: MTI/EPA/Brian Hirschfeld)

Az olasz önbizalmát az újabb Medvegyev elleni összecsapás előtt növelhette, hogy az elődöntőben Carlos Alcaraz ellen nyert, ráadásul két játszmában, hasonlóra idén Sinner előtt csak Marozsán Fábián volt képes. Medvegyevnek sem volt könnyű ellenfele, az olimpiai bajnok Alexander Zverev ellen jutott a fináléba.

A döntőben Medvegyevnek adódott először lehetősége a brékre, de nem tudott élni azzal, majd Sinnernek is volt bréklabdája, ám ilyen helyzetben csúnyán elrontott egy lecsapást.

A tie breakben viszont az orosz hibázott többet, a támadóbb teniszt játszó Sinner került szettelőnybe.

Sinner Alcaraz ellen is tie breakben nyerte az első játszmát, majd azt a szettet simább második követte. Medvegyev ellen is jól folytatta a meccset Sinner, ám 1:1-nél nem tudott élni a bréklabdáival.

Végül ez a szett is brék nélkül zajlott le, a rövidítésben pedig Sinner ismét 7-2-re nyert, két káprázatos ponttal lezárva a meccset.

Sinner tehát hat vereség után megtalálta a győzelem receptjét Medvegyev ellen is, Montpellier és Toronto után idén harmadszor is ATP-tornát nyert, s feljön a világranglista negyedik helyére. Ezzel nemcsak egyéni csúcsát javítja meg, hanem beállítja az olasz rekordot is. A következő lépés az lehet, hogy Grand Slam-szinten is csatlakozzon Adriano Panattához, az 1976-os Roland Garros-bajnokhoz.

– Örülök ennek a helyezésnek, ez újabb gyümölcse a rengeteg munkának, amelyet a stábommal végzünk. Ugyanakkor nem a ranglista a legfontosabb a számomra, tudom, hogy még mindig rengeteg területen van fejlődnivalóm – fogalmazott Sinner, aki a díjátadó ceremónia elején kissé azért eltért az általában sematikus, kiszámítható válaszoktól, amikor nagy mosoly kíséretében ennyit mondott: – Köszönöm, hogy végre engedtél nyerni, Danyiil.

Medvegyev láthatóan csalódott volt az elvesztett finálé után, de fanyar humora nem hagyta el teljesen, még a zászlók alatt is átbújt, hogy megkeresse edzőjét és feleségét a lelátón.

Borítókép: Jannik Sinner nyerte a pekingi tornát (Fotó: MTI/EPA-EFE/Vu Hao)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.