Megvan Szoboszlai új ára, már Szalah is irigykedhet az eurómillióira

A futballisták piaci értékével foglalkozó Transfermarkt ma frissítette Szoboszlai Dominik árát, ahogy azt lapunk már három héttel ezelőtt megjósolta. A magyar válogatott csapatkapitánya immáron 70 millió eurót ér, és ezzel a Liverpool keretében a második legértékesebb játékos. Szoboszlai a csapat legnagyobb sztárja, Mohamed Szalah elé került a rangsorban, és az új értéke alapján kijelenthető, hogy megérkezett a világelitbe.

2023. 10. 09. 13:25
English Premier League - Tottenham Hotspur vs Liverpool
epa10892802 Liverpool's Virgil van Dijk (L) is comforted by Liverpool's Dominik Szoboszlai after the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool FC, in London, Britain, 30 September 2023. EPA/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: NEIL HALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már szeptemberben megírtuk, hogy a Transfermarkt október 9-én frissíti majd értékét. Ezt akkor a szakoldal értékbecslésért felelős nemzetközi vezetője, Christian Schwarz árulta el kérdésünkre. Akkor arra voltunk kíváncsiak, hogy miért tartották Szoboszlai értékét 50 millió eurón, miközben azóta 70 millióért megvette őt a Liverpool, amelyben folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

English Premier League - Tottenham Hotspur vs Liverpool
Szoboszlai Dominik már a második legértékesebb a Liverpool keretében, Szalah is mögé került. Fotó: EPA/Neil Hall

– A Liverpool az utolsó pillanatban váltotta ki a Szoboszlai lipcsei szerződésében szereplő kivásárlási záradékot, és az átigazolási időszakot követő értékfrissítést még nem tettük meg – válaszolta akkor kérdésünkre Schwarz. – Most, hogy a Premier League egyik topcsapatában stabil kezdő, és ha a fejlődése töretlen marad, az értéke biztosan tovább növekszik, aminek az első lépése lesz az októberi korrekció. 

Most megtörtént, amire vártunk, Szoboszlai Dominik új piaci értéke 70 millió euró, éppen annyi, amennyit kifizetett érte a Liverpool a Lipcsének a nyáron. 

Ezzel a 22 éves magyar középpályás már a második legértékesebb játékos az angol sztárcsapat keretében, csupán a 75 millióra értékelt kolumbiai szélső, Luis Díaz ér nála többet.

Szoboszlai a Liverpool legnagyobb sztárjai előtt

Szoboszlai immáron a Liverpool legnagyobb sztárja, Mohamed Szalah és az angol válogatott alapembere, újdonsült legjobb barátja , elé került a sorban, ők 65 milliót érnek. Érdekesség, hogy Szoboszlai már éppen kétszer annyit ér, mint a Liverpool holland csapatkapitánya, és brazil sztárkapusa, Alisson, akiket 35-35 millió euróra értékelnek.

A Liverpool legértékesebb futballistái:

1. Luis Díaz 75 millió euró
2. Szoboszlai Dominik 70 millió
3. Mohamed Szalah 65 millió
3. Trent Alexander-Arnold 65 millió
3. Alexis Mac Allister 65 millió
3. Darwin Núnez 65 millió
7. Cody Gakpo 55 millió
8. Diogo Jota 50 millió
9. Andy Robertson 40 millió
10. Ibrahima Konaté 38 millió

A Transfermarkt mostani frissítése során a Liverpool kulcsemberei közül egyedül Szoboszlai értéke növekedett, például a nyáron vele együtt a középpályára szerződtetett Mac Allister maradt a 65 milliós árszinten. Ez is jelzi, hogy a magyar játékos a teljesítményével rövid idő alatt bizonyítani tudta, hogy megérte a 70 millió eurót, amit a Liverpool akkor megelelőgezett bizalomként kifizetett érte a klub történetének harmadik legdrágább igazolásaként. Többet csak Van Dijkért (84,65 millió) és Núnezért (80 millió) fizetett az angol együttes.

A rendszeresen pályára lépők közül emelkedett még Curtis Jones (25-ről 30 millióra), a Stuttgartból igazolt Endo Wataru (6,5-ről 13 millióra) és a Bayern Münchenből érkezett Ryan Gravenberch (30-ról 35 millióra) értéke a Liverpool keretében.

Világviszonylatban is megérkezett az elitbe

a magyar válogatott szövetségi kapitánya nemrég azt nyilatkozta, hogy Szoboszlai még nem topjátékos, mert ahhoz több gólt kellene lőnie, és Jürgen Klopphoz hasonlóan arra biztatja őt, hogy vállalkozzon többet. Az új paici értéke alapján viszont kijelenthető, hogy Szoboszlai már topkategória.

Liverpool magyar kedvence összességében már a világ 50 legértékesebb futballistája közé került be (42.), a középpályások között pedig a 21. helyen áll. A legfeljebb 23 éves labdarúgók között a 19. poszttól függetlenül, ha pedig itt nézzük csak a középpályásokat, akkor a tizedik. 

értéke is növekedett

Az ugyancsak a Premier League-ben szereplő Kerkez Milos nyáron igazolt a holland Alkmaartól 17,87 millió euróért az AFC Bournemouth csapatához, amelyben ő is alapember lett, az eddigi tíz meccsen 809 percet töltött a pályán. A balhátvéd értéke szintén most frissült, és hárommillióval nőtt, 15-ről 18 millió euróra. Továbbra is Szoboszlai és Kerkez a két legértékesebb magyar futballista, mögöttük (Hoffenheim) következik 14 millióval, majd (Lipcse) és (Freiburg) 10-10 millióval.

Borítókép: Szoboszlai Dominik már kétszer annyit ér, mint Virgil van Dijk (Fotó: EPA/Neil Hall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.