Rossi keretet hirdetett, és elmondta, Szoboszlai szerinte még nem topjátékos

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya keretet hirdetett a soron következő két mérkőzésre, a Szerbia elleni hazai, illetve a Litvánia elleni, idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőre. Nagy hiányzó mellett van néhány visszatérő is a meghívottak között.

2023. 10. 03. 13:23
SZOBOSZLAI Dominik, magyar válogatott, Instagram, népszerű
Budapest, 2023. szeptember 10. Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott játékosa a Magyarország - Csehország barátságos mérkõzés elõtt a budapesti Puskás Arénában 2023. szeptember 10-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Féltáv után a magyar válogatottnak nagyszerűek a kilátásai a kijutást tekintve az Európa-bajnoki selejtezőkön. A mieink eddig mindössze két pontot veszítettek, a riválisokhoz képest egy meccsel kevesebbet lejátszva, holtversenyben a szerbekkel vezetik a G csoportot. Egy-egy csoportból összesen két válogatott kvalifikálja magát az Eb-re, és még a harmadik helyezett Montenegró is lőtávolban van (két pont a lemaradása a tízpontos magyar és a szerb csapattól), így a következő találkozó kulcsfontosságú lesz.

Szoboszlai Dominik
Rossi szerint Szoboszlainak többször kellene célba vennie az ellenfelek kapuját Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ugyanis éppen Belgrádból érkezik az első ellenfél, jövő szombaton, október 14-én – a szeptemberben Szerbiában már legyőzött – déli szomszédaink lépnek pályára telt ház előtt a Puskás Arénában, három nappal később pedig a magyar válogatottnak Litvániában lesz jelenése.

szövetségi kapitány kedden hirdette ki, kikkel vág neki a két mérkőzésnek. A keretben nincsenek meglepő nevek, a szeptemberi meghívottakhoz képest a sérült és Szuhodovszki Soma került ki a névsorból, míg az olasz szakember Bolla Bendegúznak, Botka Endrének, Gazdag Dánielnek és Nagy Zsoltnak ismét bizalmat szavazott. Rossi az összeszokottságot tartotta szem előtt a kerete kijelölésekor, így a Hoffenheimnél az idényben eddig csak háromszor pályára lépő az olasz másodosztályban szereplő Pisánál szintén mellőzött ezúttal is szerepet kaphat a válogatottban.

– A meghívottak sorában vannak olyan futballisták, akik ugyan kevesebb játéklehetőséget kapnak a klubjaiknál, de nagy nemzetközi tapasztalatuk van, a válogatottnál összeszokott csapat tagjai. Az ő esetükben nem kizáró tényező, hogy ritkábban játszanak, mások esetében viszont az lehet

 – mutatott rá a szövetségi kapitány, aki viccelődve azt is elárulta, a keret kijelölését megelőző időszak nagy kihívás elé állítja az autóját. – Természetesen a külföldön játszó futballisták teljesítményét is figyeljük, de elsősorban nem a Liverpool és a Freiburg meccseit nézzük, hanem megpróbáljuk országszerte felfedezni, hogy kiket lehet még toborozni. Nagyjából negyvenezer kilométert tettünk meg a segítőmmel az elmúlt hetekben, a pályaedzőmmel végigjártuk az országot. Lassan talán ideje lenne lecserélni az autót.

 

 

Rossi: Szoboszlai nem a tehetsége miatt különleges

Rossi a válogatott csapatkapitányáról, a nyári átigazolása óta a Liverpoolban brillírozó Szoboszlai Dominikről is ejtett néhány szót. A kapitány elmondta, szerinte a középpályásnak egy területen még mindenképpen javulnia kellene.

– Szoboszlai nem a tehetsége miatt különleges, hanem inkább a munkamorálja miatt, minden labdáért küzd. Őt méltán ismerik el Angliában, de ahhoz, hogy tényleges topjátékos legyen, több gólt kellene lőnie. Ezért többször kellene próbálkoznia, Klopp is mindig arra biztatja, hogy lőjön, tehát nem csak én állítom ezt, nem vagyok vak. De egyébként igazi példakép, mindenkinek követnie kell őt – vélekedett Rossi.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: (Ferencváros), Demjén Patrik (MTK Budapest), (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paksi FC)

védők: Balogh Botond (Parma), (Ferencváros), (Fehérvár FC), Mocsi Attila (Rizespor), (Omonia Nicosia), Szalai Attila (Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)

középpályások: Bolla Bendegúz (Servette FC), Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK Budapest), (Bournemouth), Nego Loic (Le Havre), Styles Callum (Barnsley), Nagy Ádám (AC Pisa), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)

támadók: (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), (Freiburg), (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencváros)

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.