Magyarok, figyelem! Indul a roham a jövő évi futball Eb jegyeiért

Október harmadika fontos nap a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság előkészületeiben, hiszen ma indul az első körös jelentkezési időszak a jegyekre. A Marco Rossi vezette magyar válogatott még nem jutott ki az Eb-re, de nagyon jól áll a selejtezők hajrájához érve. Több válogatott játékosnak ez már zsinórban a harmadik nagy tornája lehet, ugyanakkor a csapatkapitány Szoboszlai Dominik először futballozhatna az Eb-n. Aki ezt mindenképpen szeretné élőben látni, annak már most érdemes a jegyek után mennie.

2023. 10. 03. 11:11
SZOBOSZLAI Dominik
Budapest, 2023. szeptember 10. Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott játékosa a Magyarország - Csehország barátságos labdarúgó mérkõzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. szeptember 10-én. Magyarország - Csehország 1-1. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) tájékoztatása szerint 1,2 millió jegy értékesítési folyamata kezdődik október 3-án 14 órától a 2024-es Európa-bajnokságra. Úgy fogalmaznak a szövetség honlapján, hogy annak, aki élőben szeretne szurkolni Németországban a válogatottjának, akkor van erre a legjobb esélye, ha már a most megnyíló első jelentkezési időszakban igényel jegyeket. Ezt október 26-ig lehet megtenni, de nincs „érkezési sorrend”, az említett időszakban leadott összes jegyigénylés közül sorsolással döntik el, hogy kik jutnak belépőhöz.

DIBUSZ Dénes; MILOS, Kerkez; NEGO Loic; SZALAI Attila; SALLAI Roland; KALMÁR Zsolt; ORBÁN, Willi; LANG Ádám; VARGA Barnabás; STYLES, Callum; SZOBOSZLAI Dominik
A magyar válogatott közel jár az Eb-szerepléshez (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Azok, akik az október 3–26. közötti első körben igényelnek jegyet, de nem járnak sikerrel, a továbbiakban nagyobb eséllyel indulnak a megmaradt belépőkért, mert automatikusan bekerülnek a „Fans First” programba, azaz első kézből értesülhetnek a például sikertelen fizetések miatt megmaradt jegyek elérhetőségéről. Később kiemelt jegyvásárlási lehetőséget kapnak az első sorsoláson elfoglalt helyezésük alapján.

Annak érdekében, hogy minél többen jussanak jegyhez, egy ember csak négy jegyre és napi egy meccsre adhat le igénylést. A jelentkezést az UEFA Euro 2024 applikációban és az UEFA hivatalos jegyértékesítő oldalán lehet leadni.

Mikor nyílik legközelebb lehetőség az Eb-jegyekre?

Az Eb-re elérhető 2,7 millió jegy nyolcvan százaléka a résztvevő válogatottak szurkolói és a nagyközönség számára van fenntartva. Ebből 1,2 milliót sorsolnak ki októberben, majd további egymilliót a nemzeti szövetségekkel együttműködve az Eb csoportjainak december 2-i sorsolását követően a résztvevő csapatok szurkolóit helyzetbe hozva. Visszatartanak jegyeket a jövő márciusban esedékes pótselejtezőn sikeres válogatottaknak.

Az UEFA tájékoztatása szerint a jegyek harminc eurótól lesznek elérhetők, és több mint egymillió belépő kevesebbe kerül majd hatvan eurónál.

A magyar szurkolóknak érdemes lehet már most lépni, hiszen válogatottja jelenleg vezeti a selejtezőcsoportját, és már túl van a két legnagyobb rivális elleni idegenbeli fellépésen: Montenegróban ikszelt, legutóbb Szerbiában pedig győzelmet aratott. Ebből kiindulva jó esély van arra , hogy és társaik kijutnak a 2024-es Eb-re, ami felé a következő nagy lépést október 14-én a szerbek elleni hazai meccsen tehetik meg.

A magyar válogatott jól áll, Szoboszlai első Eb-je következhet

Már csak négy meccs van hátra Rossi válogatottjának a selejtezőkön, a már említett Szerbia elleni újabb rangadó után Litvániába látogat a csapat, majd novemberben Bulgária idegenben és Montenegró itthon a menü. Ez utóbbi, utolsó mérkőzést jó esetben már tét nélkül, biztos Eb-résztvevőként vívhatná Rossi csapata a Puskás Arénában november 19-én.

A magyar válogatott zsinórban a harmadik Eb-n szerepelhet, a 2016-os franciaországi tornán ott volt már a jelenlegi csapatból Kleinheisler László és akik a 2021-ben megrendezett legutóbbi Eb-n is jártak, így ők már a harmadik nagy tornájukra készülhetnek. A csapatkapitány Szoboszlai Dominik viszont csak az elsőre, mivel 2016-ban még túl fiatal volt, 2021-ben pedig sérülés miatt lemaradt az Eb-ről. Most viszont Szoboszlai már a Liverpool sztárjaként vezethetné a válogatottat Németországban.

Borítókép: Szoboszlai Dominik az Eb-n is lázba hozhatná a magyar szurkolókat (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.