időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Dubajoztak a Liverpool vesztét okozó játékvezetők a rangadó előtt

Magyar Nemzet
2023.10.03. 10:07 2023.10.03. 11:50
Dubajoztak a Liverpool vesztét okozó játékvezetők a rangadó előtt

Tovább gyűrűzik a botrány Luis Diaz meg nem adott szabályos gólja miatt. Miként ismert, Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool szombaton azért is szenvedett 2-1-es vereséget a Tottenham Hotspurs ellen a Premier League hetedik fordulójában, mert a VAR-szobában ténykedő játékvezetők nem hallották, mit mondtak a pályán lévő kollégáik. Vagy, miként arra a Liverpool is gyanakszik, nem figyeltek eléggé. Mindenesetre a Vörösök bekérték a precedensértékű eset hangfelvételét.

Miként lapunk is megírta, a Tottenham–Liverpool szombati rangadó első 34. percében (1-0-s hazai vezetésnél) Luis Díaz gólját a játékvezető les címén nem adta meg a gólt. Tévesen… Később kiderült, azért döntöttek így, mert a videószobában azt hitték, a pályán gólt ítélt a játékvezető, és egyértelmű volt a helyzet. It’s OK – jelezték, arra célozva, szerintük rendben, érvényes a gól. Csakhogy a pályán lest intettek, ott így értelmezték az OK-t.

Liverpool, Tottenham, Luis Diaz, Simon Hooper játékvezető, Jürgen Klopp, VAR
A Liverpool–Tottenham meccs főszereplői: Jürgen Klopp, Luis Diaz,  Simon Hoopert és persze a VAR (Fotó: Getty/Goal.com)

A játékvezetőket, a mérkőzések hivatalos közreműködőit tömörítő szervezet (Professional Game Match Officials Limited, PGMOL) elismerte, hogy jelentős emberi tévedés történt.

Az is kiderült, hogy A VAR-szobában ténykedő Darren England és Dan Cook sportársak két nappal korábban még az Egyesült Arab Emírségekben dolgoztak at al-Sarjah–al-Ain mérkőzésen, tehát nem éppen frissen, felkészülten látták el a feladatukat a Premier League rangadóján.

A Liverpool végül az utolsó percben esett öngóllal 2-1-re kikapott, és nem csupán a mérkőzést, kiállítás miatt két emberét (Jota, Curtis Jones) is elvesztette.

Liverpool-gyanú: talán más is elhangzott…

Az eset érthetően heves indulatokat váltott ki, maga Jürgen Klopp is indulatosan nyilatkozott a találkozó után. maga úgy fogalmazott, túllépne az eseten. A Liverpool másként látja a dolgot.

 

A klub az ügy folyományaként hivatalos igényt nyújtott be a PGMOL-hoz, amelyben azt követeli, adják ki ki VAR hangfelvételeit. Nyilván arra gyanakodva, más is elhangzott mint az „It’s OK” .

A Liverpool nem éri be annyival, hogy a két vétkest megbüntetik, England tartalék játékvezető lett volna a vasárnapi Nottingham–Brentford bajnokin, míg Cook partjelzőként dolgozott volna a Fulham és a Chelsea hétfő esti derbijén, de mindkettejük küldését visszavonták. Sőt valószínű, hogy a következő Premier League-fordulóra sem kap megbízást bakija után a két bíró.

Borítókép: Simon Hoopert ténykedése a VAR-szobában ténykedő kollégákkal közösen botrányos volt (Fotó: Getty Images)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.