Dubajoztak a Liverpool vesztét okozó játékvezetők a rangadó előtt

Tovább gyűrűzik a botrány Luis Diaz meg nem adott szabályos gólja miatt. Miként ismert, Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool szombaton azért is szenvedett 2-1-es vereséget a Tottenham Hotspurs ellen a Premier League hetedik fordulójában, mert a VAR-szobában ténykedő játékvezetők nem hallották, mit mondtak a pályán lévő kollégáik. Vagy, miként arra a Liverpool is gyanakszik, nem figyeltek eléggé. Mindenesetre a Vörösök bekérték a precedensértékű eset hangfelvételét.

2023. 10. 03. 10:07
Liverpool, Tottenham, VAR, játékvezető
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként lapunk is megírta, a Tottenham–Liverpool szombati rangadó első 34. percében (1-0-s hazai vezetésnél) Luis Díaz gólját a játékvezető les címén nem adta meg a gólt. Tévesen… Később kiderült, azért döntöttek így, mert a videószobában azt hitték, a pályán gólt ítélt a játékvezető, és egyértelmű volt a helyzet. It’s OK – jelezték, arra célozva, szerintük rendben, érvényes a gól. Csakhogy a pályán lest intettek, ott így értelmezték az OK-t.

Liverpool, Tottenham, Luis Diaz, Simon Hooper játékvezető, Jürgen Klopp, VAR
A Liverpool–Tottenham meccs főszereplői: Jürgen Klopp,  Simon Hoopert és persze a VAR (Fotó: Getty/Goal.com)

A játékvezetőket, a mérkőzések hivatalos közreműködőit tömörítő szervezet (Professional Game Match Officials Limited, PGMOL) elismerte, hogy jelentős emberi tévedés történt.

Az is kiderült, hogy A VAR-szobában ténykedő Darren England és Dan Cook sportársak két nappal korábban még az Egyesült Arab Emírségekben dolgoztak at al-Sarjah–al-Ain mérkőzésen, tehát nem éppen frissen, felkészülten látták el a feladatukat a Premier League rangadóján.

A Liverpool végül az utolsó percben esett öngóllal 2-1-re kikapott, és nem csupán a mérkőzést, kiállítás miatt két emberét (Jota, Curtis Jones) is elvesztette.

Liverpool-gyanú: talán más is elhangzott…

Az eset érthetően heves indulatokat váltott ki, maga Jürgen Klopp is indulatosan nyilatkozott a találkozó után. maga úgy fogalmazott, túllépne az eseten. A Liverpool másként látja a dolgot.

 

A klub az ügy folyományaként hivatalos igényt nyújtott be a PGMOL-hoz, amelyben azt követeli, adják ki ki VAR hangfelvételeit. Nyilván arra gyanakodva, más is elhangzott mint az „It’s OK” .

A Liverpool nem éri be annyival, hogy a két vétkest megbüntetik, England tartalék játékvezető lett volna a vasárnapi Nottingham–Brentford bajnokin, míg Cook partjelzőként dolgozott volna a Fulham és a Chelsea hétfő esti derbijén, de mindkettejük küldését visszavonták. Sőt valószínű, hogy a következő Premier League-fordulóra sem kap megbízást bakija után a két bíró.

Borítókép: Simon Hoopert ténykedése a VAR-szobában ténykedő kollégákkal közösen botrányos volt (Fotó: Getty Images)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.