Szoboszlai Dominik továbblépne, a Liverpool nem siet ezzel

A Liverpool súlyos VAR-hiba után veszített rangadót a Premier League-ben. A Tottenham otthonában elszenvedett 2-1-es vereség során a Vörösöktől jogtalanul vették el Luis Díaz gólját. A meccs egyik legjobbja, Szoboszlai Dominik Instagram-bejegyzésében továbblépésre buzdít, a Liverpool közleménye még nem erről szól.

2023. 10. 02. 8:08
SZOBOSZLAI Dominik
Liverpool, 2023. szeptember 28. Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa (k) ünnepel csapattársaival, miután gólt szerzett a Leicester City elleni angol Ligakupa-mérkõzésen a liverpooli Anfield Stadionban 2023. szeptember 27-én. Fotó: MTI/AP/Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várható volt, hogy a Premier League hetedik fordulójában a Tottenham és a Liverpool rangadója sok témát szolgáltat, ilyen bizarr eseményre azonban senki nem számított. A videószobában helyet foglaló bírók azt hitték, hogy a játékvezető 0-0-s állásnál megadta Luis Díaz gólját, s mire eszméltek, hogy a pályán született ítélet les, már tehetetlenek voltak. A bajt tetézte, hogy az akkor már kilenc emberrel küzdő Liverpool a 96. percben egy öngóllal vesztette el 2-1-re a meccset. az Instagramon üzent a balul sikerült rangadó után.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik már a következő feladatra koncentrál a Tottenham elleni csalódás után (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A meccs egyik legjobbja, Szoboszlai visszafogott volt, s inkább már előre tekint.

Még mindig nem találom a szavakat, de lépjünk tovább!

A magyar középpályás klubja azonban még nem siet a továbblépéssel, bár minden bizonnyal a Liverpoolnál is tudják, hogy a meccs eredménye már nem fog megváltozni, annak ellenére sem, hogy a játékvezetői testület elismerte a hibát, és megbüntette a felelősöket.

„Pontosan tudjuk, mekkora nyomás alatt kell a játékvezetőknek dolgozniuk, de ennek a nyomásnak a VAR az enyhítésére, nem a súlyosbítására szolgál. Ennek fényében elégtelennek tartjuk, hogy nem hagytak elég időt a helyes döntés meghozatalára, nem volt lehetőség a hiba javítására. Az ilyen, jelentős emberi mulasztásnak nevezett kudarcok is elfogadhatatlanok. Minden végkimenetelt a vizsgálat alapján, teljes áttekinthetőséggel kellene meghozni. Ez a jövőbeni döntéshozatalok szempontjából létfontosságú, mivel minden klub számára fontos, hogy az eljárásokban változások legyenek, ezzel megakadályozva a hasonló helyzetek kialakulását. Addig is megvizsgáljuk az előttünk adódó lehetőségeket, tekintve, hogy egyértelmű szükség van a helyzet magasabb szintre vitelére és megoldására.” – áll a klub közleményében.

Borítókép: Szoboszlai Dominik és a Liverpool bízik benne, hogy hamarosan újra ünnepelhetnek (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.