Dzsudzsák most már gratulálhat, Szoboszlai elfoglalta a trónját

Miközben a Liverpool drámai vereséget szenvedett a Tottenham otthonában szombat este, Szoboszlai Dominik hivatalos Instagram-oldalán 1,7 millióra növedekett a követők száma. Ez pedig azt jelenti, hogy Dzsudzsák Balázst megelőzve immáron Szoboszlai a legnépszerűbb magyar sportoló az egyik legnagyobb közösségi platformon.

2023. 10. 01. 11:58
English Premier League - Wolverhampton vs Liverpool
epa10863896 Joao Gomes of Wolverhampton Wanderers blocks Dominik Szoboszlai of Liverpool shot during the English Premier League match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool FC in Wolverhampton, Britain, 16 September 2023. EPA/VINCE MIGNOTT EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: VINCE MIGNOTT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hete írtunk arról, hogy Instagram-oldalán (az egyetlen aktívan használt közösségi médiás felületén) máris több mint a háromszorosára növekedett a követők száma, amióta a nyáron a Liverpool futballistája lett. Előtte, még a Lipcse játékosaként mintegy félmillióan követték, most viszont már 1,7  millióan. Ez a legfrissebb adat, ami alapján már Szoboszlai a legnépszerűbb magyar sportoló, megelőzve a listát korábban nagy előnnyel vezető, 1,6 millió rajongót maga mögött tudó Dzsudzsák Balázst.

English Premier League - Tottenham Hotspur vs Liverpool
még Szoboszlai Dominik előtt áll az Instagram-népszerűségben. Fotó: EPA/Neil Hall

A Debrecen válogatottsági csúcstartó szélsője Hollandiában, Oroszországban, Törökországban és az arab világban is megfordult, légiósként hosszú évek alatt hízott ilyen nagyra a közössége. Szoboszlai július elején lett a Liverpool futballistája, s azóta lényegében három hónap alatt megelőzte Dzsudzsákot. Ennyit tesz, ha az ember a világ egyik legnépszerűbb klubjában nyújt kimagasló teljesítményt, és Jürgen Klopp dicséri őt hétre hétre.

Szoboszlai 1,7 milliója a magyar sportolók között nagy szám, a nemzetközi sztárok között azonban még kis halnak számít. a nyáron érte el a 600 milliós követőtábort, első emberként az Instagram történetében. A portugál – bár Szoboszlai példaképe – egyelőre nem követi a magyar játékost, ellenben több sztárfutballista is kitünteti figyelmével őt az Instagramon. Szoboszlai követői között található többek között Jude Bellingham , Vinícius Junior, és persze a Liverpool sztárjai, köztük a klubikon Steven Gerrard is.

Szoboszlai még milliókat hódíthat meg a Liverpool mezében

A Liverpool legnagyobb nevű játékosai közül Mohamed Szalah 62 millió, Virgil van Dijk 15 millió, Thiago Alcantara 12 millió, 10 millió, Alisson csaknem kilencmillió, Alexis Mac Allister hatmillió, Andy Robertson négymillió követőt tudhat maga mögött. Ebből kitűnik, hogy ha folytatja Szoboszlai a kiváló teljesítményét, még milliókkal növekedhet a tábora.

A 22 éves középpályás ugyanakkor már így is megelőzött néhány nagy nevet a Liverpool keretében is, például a holland válogatott Cody Gakpo (1,6 millió) már mögötte van a közösségi rangsorban.

A legtöbb követővel rendelkező magyar sportolók az Instagramon:

1. Szoboszlai Dominik (labdarúgó) 1,7 millió
2. (labdarúgó) 1,6 millió
3. (labdarúgó) 617 ezer
4. (úszó) 394 ezer
5. Gróf Dávid (labdarúgó) 380 ezer
6. Kempf Zoltán (BMX) 344 ezer
7. (teniszező) 182 ezer
8. (labdarúgó) 152 ezer
9. Bogdán Ádám (labdarúgó) 143 ezer
10. (úszó) 130 ezer

Az adatok gyűjtésének időpontja: 2023. október 1.

Borítókép: Szoboszlai Dominik a közösségi médiában is nagyot robbantott (Fotó: EPA/Vince Mignott)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.