Lionel Messi figyelmetlen rajongója még bízhat a csodában

Véget ért a Franciaországban zajló rögbi-világbajnokság csoportköre. Az utolsó forduló ki-ki meccsén Argentína nyert Japán ellen, így a dél-amerikaiak jutottak be a negyeddöntőbe. Óriási szenzáció lenne, ha a Lionel Messi vezette labdarúgó-válogatott tavalyi sikere után a rögbisek is aranyérmet nyernének Argentínának, de akad valaki, aki már a katari futball-vb óta emiatt izgul.

2023. 10. 09. 10:17
null
Argentina fans cheer on their team during the France 2023 Rugby World Cup Pool D match between Japan and Argentina at the Stade de la Beaujoire in Nantes, western France on October 8, 2023. (Photo by LOIC VENANCE / AFP) Fotó: AFP/LOIC VENANCE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Argentína labdarúgásban nagyhatalomnak mondhatja magát, tavaly Katarban már harmadik világbajnoki címét szerezte a dél-amerikai ország válogatottja, ezúttal vezérletével. Az argentinok akkori sikerében sokan bíztak, ám az egyik sportrajongó figyelmetlen volt. Ő is az argentinok végső győzelmére fogadott, mégsem örülhetett nyereményének, amikor Lionel Messi magasba emelte a labdarúgó-világbajnokság trófeáját.

Mateo Carreras Argentína rögbi Lionel Messi nyomában
Mateo Carreras látványos pontszerzése Japán ellen, az argentin rögbisek Lionel Messi és társai nyomába erednének (Fotó: AFP/Loic Venance)

Ennek pedig a figyelmetlenség vagy talán a mohóság volt az oka. A 28-szoros pénz ugyan irreálisan magasnak tűnhetett volna, de a rajongó nem fogott gyanút, csak egyik barátja derítette ki, hogy valójában nem a futball-vb, hanem a 2023-as rögbi-világbajnokság győztesének tette meg Argentínát.

Lionel Messi nyomában?

A labdarúgással ellentétben rögbiben Argentína még sosem volt világbajnok, igaz, kutyaütőnek sem mondható. A Pumák valamennyi vb-n részt vettek, legjobb eredményüket 2007-ben érték el, amikor bronzérmesek lettek.

Párhuzam már biztosan van Messiék és a rögbisek szereplése között: ahogy az argentin labdarúgó-válogatott Szaúd-Arábia ellen, úgy a rögbi-válogatott is vereséggel kezdte a vb-t, utóbbiak az angol csapattól kaptak ki.

A csoportból való továbbjutásért Julián Montoyáék ki-ki meccset vívtak a négy éve negyeddöntős Japánnal, s a fordulatos, látványos mérkőzésből az argentinok jöttek ki jobban.

Lionel Messi figyelmetlen rajongója tehát még reménykedhet a nagy nyereményben, legalább jövő szombatig, amikor Argentína a vb első negyeddöntőjét vívja Wales ellen. Óriási szenzáció lenne azonban, ha az argentinok tényleg a vb-győzelemig menetelnének.

A másik, téttel bíró vasárnapi csoportmeccsen Portugália története első győzelmét aratta rögbi-vb-n, a vesztes Fidzsi-szigetek azonban a szoros, hét ponton belüli vereséggel egy pontot szerzett, így bejutott a negyeddöntőbe, a kieséses szakaszról a rögbi-vb-k történetében először lemaradó Ausztrália kárára.

Rögbi-világbajnokság, a negyeddöntők párosítása

Wales–Argentína
Írország–Új-Zéland
Anglia–Fidzsi-szk.
Franciaország–Dél-Afrika

Borítókép: Az argentin szurkolók ünnepelhettek Japán legyőzése után (Fotó: AFP/Loic Venance)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.