Vilmos herceg és Katalin hercegné külön utakon jár

Múlt héten elkezdődött Franciaországban a rögbi-világbajnokság. A nézőtéren a brit királyi család tagjai is helyet foglaltak, Vilmos herceg Wales, míg Katalin hercegné Anglia győzelmét szurkolta ki az első fordulóban.

2023. 09. 12. 16:14
VILMOS herceg KATALIN hercegné
St. Davids, 2023. szeptember 8. Katalin walesi hercegnõ és férje, Vilmos walesi herceg, brit trónörökös a II. Erzsébet brit királynõ halálának elsõ évfordulóján tartott istentiszteletre érkezik a Szent Dávid-székesegyházba a walesi St. Davids városban 2023. szeptember 8-án. II. Erzsébet hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében, 2022. szeptember 8-án hunyt el Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján. MTI/AP-PA/Ben Birchall Fotó: MTI/AP-PA/Ben Birchall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első forduló már lezajlott a franciaországi rögbi világbajnokságon. A legizgalmasabb mérkőzést Wales és Fidzsi-szigetek összecsapása hozta, amelyet a helyszínen izgulta végig Vilmos herceg is. Míg a brit trónörökös a walesi, addig felesége, Katalin hercegné az angol rögbiválogatott védnöke és szurkolója egyben, ő simább győzelemnek örülhetett Argentína ellen.

Vilmos herceg rögbi világbajnokság Wales Fidzsi-szigetek Prince William
Vilmos herceg izgalmas meccs végén tapsolhatott Wales sikerének (Fotó: Getty Images/Alex Livesey)

A rögbi világbajnokság a világ legnézettebb sporteseményei közé tartozik, különösen az angolszász országokban örvend hatalmas presztízsnek. Nem véletlen, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné is rajong a sportágért, előbbi iskolai éveiben játszotta is.

Sem Anglia, sem Wales nem tartozik a legnagyobb esélyesek közé, viszont a negyeddöntőben egymás ellen játszhatnak, ha az egyik első, a másik második helyen jut tovább csoportjából, s ez a párosítás szembeállítaná egymással Vilmost és Katalint is.

Mindkét csapat fontos győzelemmel nyitott a vb-n, Anglia 27-10-re nyert Argentína ellen, míg Wales 32-26-ra Fidzsi-szigetek válogatottjával szemben, úgy, hogy az utolsó pillanatban az óceániai csapatnak nagy esélye nyílt a fordításra, de nem tudott élni vele.

Az angolszász országok egyeduralmát a rendező Franciaország szakítaná meg, amely már háromszor játszhatott döntőt, de aranyérmet még egyszer sem szerzett a vb-k történetében. Idén az Új-Zéland ellen 27-13-ra megnyert rangadóval nyitottak a franciák, az All Blacks először veszített világbajnoki csoportmeccset.

A rögbi világbajnokságon húsz csapat négy csoportban versenyez, mindegyikből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, ahonnan egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna, egészen az október 28-i döntőig.

Borítókép: Vilmos herceg és Katalin hercegné (Fotó: MTI/AP-PA/Ben Birchall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.