Villámgyors és szomorú véget ért a szupersztár bemutatkozása

Az NFL-alapszakasz első fordulójának zárómeccsén a New York Jets hosszabbítás után nyert a Buffalo Bills ellen. A rájátszásszereplésre tizenkét éve hiába váró Jetsnél mégsem teljes a boldogság, ugyanis úgy tűnik, hogy a nagy reményekkel szerződtetett irányító, Aaron Rodgers számára sérülése miatt máris véget ért az idény.

2023. 09. 12. 12:13
Buffalo Bills v New York Jets
EAST RUTHERFORD, NEW JERSEY - SEPTEMBER 11: Quarterback Aaron Rodgers #8 of the New York Jets is helped off the field by team trainers after an injury during the first quarter of the NFL game against the Buffalo Bills at MetLife Stadium on September 11, 2023 in East Rutherford, New Jersey. Elsa/Getty Images/AFP (Photo by ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images/AFP/Elsa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aaron Rodgers tizenöt idényen át volt a Green Bay Packers első számú irányítója, négyszer választották meg az alapszakasz legjobbjának (MVP), a 2010-es szezon végén pedig Super Bowl-győzelmet ünnepelhetett a Sajtfejűekkel. A 2023-as idényt viszont már nem Green Bay-ben, hanem a New York Jets színeiben kezdte el, ahol azt várták a harminckilenc éves klasszistól, hogy véget vessen a 2010-es idény óta tartó várakozásnak, és újra rájátszásba vezesse a csapatot. Bár a Jets nyert az első fordulóban a Buffalo Bills ellen, Rodgers játékának ehhez nem sok köze volt. Az irányító ugyanis már az első negyed elején megsérült, s nem tért vissza a pályára.

Buffalo Bills v New York Jets Aaron Rodgers NFL
Aaron Rodgers nem így képzelte a New York-i debütálást (Fotó: Getty Images/AFP/Elsa)

Rodgers egy szabályos szerelés után került a földre, de rögtön érezte, hogy baj van. S bár a vizsgálatok még hivatalosan ezt nem erősítették meg, a Jetsnél attól tartanak, hogy az irányító Achilles-ínszakadást szenvedett, s a teljes idényre kidőlt.

A Jets Rodgers sérülése ellenére hosszabbítás után legyőzte az esélyesebb Billst. Ehhez az is kellett, hogy a buffalói irányító, Josh Allen gyengén kezdje az idényt: háromszor is eladta a labdát, mind a három interceptiont Jordan Whitehead szerezte.

A hosszabbításban egy óriási játék, az újonc Xavier Gipson 65 yardos puntvisszahordása döntötte el a meccset a Jets javára.

NFL, alapszakasz, 1. forduló

Kansas City Chiefs–Detroit Lions 20-21
Atlanta Falcons–Carolina Panthers 24-10
Baltimore Ravens–Houston Texans 25-9
Cleveland Browns–Cincinnati Bengals 24-3
Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars 21-31
Minnesota Vikings–Tampa Bay Buccaneers 17-20
New Orleans Saints–Tennessee Titans 16-15
Pittsburgh Steelers–San Francisco 49ers 7-30
Washington Commanders–Arizona Cardinals 20-16
Chicago Bears–Green Bay Packers 20-38
Denver Broncos–Las Vegas Raiders 16-17
Los Angeles Chargers–Miami Dolphins 34-36
New England Patriots–Philadelphia Eagles 20-25
Seattle Seahawks–Los Angeles Rams 13-30
New York Giants–Dallas Cowboys 0-40
New York Jets–Buffalo Bills 22-16 (hosszabbítás után)

Borítókép: Aaron Rodgers (8-asban) csak segítséggel tudta elhagyni a pályát (Fotó: Getty Images/AFP/Elsa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.