Az újonc nem volt képben, meghökkentő módon járt pórul a csapata

Elkezdődött az NFL 2023-as idénye. Az első forduló legfurcsább touchdownját egyértelműen az Indianapolis Colts szerezte, de ennek ellenére sem tudott meglepetést okozni a Jacksonville Jaguars ellen. A Dallas Cowboys nagyon meggyőző produkcióval kezdett, a címvédő Kansas City Chiefs viszont vereséggel.

2023. 09. 11. 16:00
Jacksonville Jaguars v Indianapolis Colts
INDIANAPOLIS, INDIANA - SEPTEMBER 10: Trevor Lawrence #16 of the Jacksonville Jaguars dives with the ball against DeForest Buckner #99 of the Indianapolis Colts during the first half at Lucas Oil Stadium on September 10, 2023 in Indianapolis, Indiana. Michael Hickey/Getty Images/AFP (Photo by Michael Hickey / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Michael Hickey /Getty Images/ AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai futball szabályrendszere alapján joggal pályázhat a legbonyolultabb sportág címére. Az NFL 2023-as idényének első fordulójában a Jacksonville Jaguars újonc futója, Tank Bigsby járt pórul, aki azt hitte, vége a játéknak. Az Indianapolis Colts védői viszont résen voltak: Zaire Franklin kiütötte Bigsby kezéből a labdát, DeForest Buckner pedig touchdownra hordta vissza.

Jacksonville Jaguars v Indianapolis Colts NFL
Trevor Lawrence végül győzelemre vezette a Jacksonville Jaguarst az NFL-idény nyitányán Fotó: Getty Images/AFP/Michael Hickey

A rendkívül furcsa akciónak köszönhetően az esélytelenebbnek tartott Indianapolis 21-17-es vezetésre tett szert az AFC déli csoportjának tavalyi győztese ellen, ám a Jacksonville végül fordítani tudott, és 31-21-es győzelemmel kezdte az új NFL-idényt.

Bár a fenti jelenetben a floridaiak irányítója, Trevor Lawrence is labdát veszített, összességében jó teljesítménnyel rukkolt elő, legmegbízhatóbb elkapója pedig Calvin Ridley volt. Utóbbi rendkívül kockázatos igazolásnak számított az idény előtt, hiszen a 2021-es idény nagy részét saját döntése alapján, mentális egészségére tekintettel hagyta ki, a tavalyi idényben pedig a liga sportfogadási szabályzatának megszegése miatt eltiltását töltötte. Az első forduló alapján úgy tűnik, a Jacksonville kockázatvállalása bevált.

Nagyon jól kezdte az idényt a Dallas Cowboys, amely 40-0-ra ütötte ki a csoportrivális New York Giantset. A Dallas történetében ilyen súlyos vereséget még soha nem mért riválisára úgy, hogy közben egyetlen pontot sem engedélyezett annak.

A címvédő Kansas City Chiefs még magyar idő szerint péntek hajnalban vereséggel kezdte az új szezont, azaz a Detroit Lions a pályán is alá tudta támasztani a csapattal szembeni szokatlanul magas elvárásokat.

NFL, alapszakasz, 1. forduló

Kansas City Chiefs–Detroit Lions 20-21
Atlanta Falcons–Carolina Panthers 24-10
Baltimore Ravens–Houston Texans 25-9
Cleveland Browns–Cincinnati Bengals 24-3
Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars 21-31
Minnesota Vikings–Tampa Bay Buccaneers 17-20
New Orleans Saints–Tennessee Titans 16-15
Pittsburgh Steelers–San Francisco 49ers 7-30
Washington Commanders–Arizona Cardinals 20-16
Chicago Bears–Green Bay Packers 20-38
Denver Broncos–Las Vegas Raiders 16-17
Los Angeles Chargers–Miami Dolphins 34-36
New England Patriots–Philadelphia Eagles 20-25
Seattle Seahawks–Los Angeles Rams 13-30
New York Giants–Dallas Cowboys 0-40
New York Jets–Buffalo Bills kedd 2.15 (tv: Aréna 4)

Borítókép: DeForest Buckner (kékben) touchdownt szerzett, de végül Trevor Lawrence ünnepelhetett győzelmet (Fotó: Getty Images/AFP/Michael Hickey)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.