Lehúzták Szoboszlaiékat: ha ma nem nyer a Liverpool, neki annyi! + videó

Ma délután játsszák a Premier League szuperrangadóját, a Liverpool 16.45-kor fogadja a Manchester City csapatát (tv: Spíler 1), és nagy az esély rá, hogy Szoboszlai Dominik is pályára lép a hazaiaknál. Az Opta adatelemző cég a meccs előtt közölte a számításait, a találkozó végkimenetele hogyan módosítja az esélyeket a bajnoki cím megszerzésének esélyeit illetően.

2024. 03. 10. 14:51
English Premier League - Liverpool vs Chelsea
epa11116857 Liverpool's manager Jurgen Klopp (L) talks with Dominik Szoboszlai (R) during the English Premier League soccer match between Liverpool FC and Chelsea FC, in Liverpool, Britain, 31 January 2024. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League-ben húsz csapat szerepel, így a bajnokság 38 fordulóból áll. Ezen a hét végén a 28. kör meccseit játsszák, és a dobogósok között nagy a  verseny. Az Arsenal szombaton hazai pályán 2-1-re legyőzte a Brentfordot, a pontjainak a számát 64-re növelte, és átvette a vezetést a 63 pontos Liverpool gárdájától. együttese 62 ponttal rendelkezik, a címvédő és a Bajnokok Ligájában is címvédő Manchester City pedig 61-gyel. S ma jön a Liverpool–Manchester City rangadó.

Liverpool, Mamchester City
Ki örül a végén, a Liverpool vagy a Manchester City? (Forrás: X/Premier League)

A gyakran idézett Opta Analyst adatelemző cég délután hozta nyilvánosságra az elemzését arról, a rangadó végkimenetele miként módosítja az esélyeket a bajnoki cím megszerzésének esélyeit illetően.

Nos, az Opta szerint, ha a Manchester City nyer, gyakorlatilag már bajnoknak tekinthető, 68 százalék lesz az esélye arra, hogy megnyeri a Premier League-et. Amennyiben a Liverpool győz, neki az esélye csak 54 százalék lesz a végső elsőségre. Az elemzésben pedig az az igazán érdekes, hogy döntetlen esetén, amikor tehát megmaradna a Pool egypontos előnye a Cityvel szemben, utóbbinak jóval nagyobb sanszot ad a cég (48-33).  Vagyis a Liverpool győzelmi kényszerben lép pályára, neki az egy pont sem elegendő. Az Opta szerint pedig az Arsenal hiába áll most az élen, nem rúg labdába… Maradjunk annyiban, hogy ezt azért nem mindenki látja így, mint az Opta.

Liverpool, Manchester City
Forrás: Opta Analyst

Az biztos, hogy a két tréner, a Liverpooltól a szezon végén elköszönő Jürgen Klopp, valamint Pep Guardiola számára is különleges lesz a találkozó. Lehet, hogy most csapnak össze utoljára?

Szép gólokkal hangol a Liverpool és a Manchester City is

A Liverpool X-oldalán többek között az egymás elleni meccsekről ezzel a Szalah-góllal hangolnak a rangadóra:

A Manchester Citynél pedig Phil Foden találatával:

S egy kis móka: Szalah vagy Haaland?

Borítókép: Jürgen Klopp és Szoboszlai Dominik (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.