A szenzációs Marozsán 0:6 után ejtett ki top tízes játékost

Marozsán Fábián tovább menetel a Miamiban zajló kemény pályás tenisztornán, magyar idő szerint szerda hajnalban újabb top tízes játékos nótáját húzta el. Az első számú magyar játékos az ausztrál Alex de Minaurt győzte le három szettben úgy, hogy egy 0:6-os szett után állt fel. Az újabb siker rengeteget ér Marozsánnak: nemcsak negyeddöntős Miamiban, hanem a nem hivatalos ATP-ranglistán a 38. helyre ugrott előre.

2024. 03. 27. 7:44
Marozsán Fábián újabb nagy győzelemnek örülhetett
Marozsán Fábián újabb nagy győzelemnek örülhetett Fotó: AFP/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AL BELLO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wow – mindössze ennyit tudott megjegyezni az Instagram-oldalán közzétett posztban Marozsán Fábián a világranglistán hetedik Holger Rune kiejtése után Miamiban. Ezek után mit szóljon a magyar teniszező, aki azóta már Alexei Popyrint is legyőzve a legjobb tizenhat közé jutott. Sőt, ott Alex de Minaur következett, és Marozsán csodás menetelésének a világranglista tizedik helyezettje sem tudott véget vetni.

Marozsán nem csak remek formája miatt lehetett bizakodó a mérkőzés előtt, hiszen az eddigi egyetlen egymás elleni meccsüket megnyerte az ausztrál ellen. Az első szettet ezúttal is behúzta, 6:4-gyel, utána viszont felállt De Minaur, és 6:0-val vágott vissza, ami egyben Marozsán első elveszített játszmája volt Miamiban. A végén viszont ismét Marozsán örülhetett, mert a döntő szettben 1:1 után nem veszített játékot, 6:1-re megnyerte a játszmát és a mérkőzést.

A magyar teniszező menetelésének köszönhetően a nem hivatalos ATP-rangsorban már a 38. helyen szerepel, a csütörtöki negyeddöntőben az ötödik kiemelt Alexander Zverev ellen mutathatja meg újra, hogy mit tud. Illetve tovább javíthatja a már eddig is elképesztő statisztikáját a top tízes játékosok ellen: négy győzelem mellett mindössze egyszer kapott ki, két hete, Indian Wellsben Carlos Alcaraztól, akit tavaly egyszer megvert.

Miami, nyolcaddöntő:
Marozsán Fábián–Alex de Minaur (ausztrál) 6:4, 0:6, 6:1 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.