Előkelő helyezést ért el a budapesti létesítmény az Év Stadionja-szavazáson

A tavalyi, budapesti rendezésű atlétikai világbajnokságon debütált Nemzeti Atlétikai Központ 35 sportlétesítmény közül az ötödik helyen végzett a 2023-as Év Stadionja-címért kiírt nemzetközi szavazáson. A sorrendről online voksolás döntött.

2024. 03. 15. 16:56
null
Budapest, 2023. augusztus 19. A Nemzeti Atlétikai Központ a budapesti atlétikai világbajnokság elsõ napján, 2023. augusztus 19-én. MTI/Derencsényi István Fotó: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az insidethegames.biz pénteki beszámolója szerint a jelöltek listájára jelölés útján kerülhettek fel azok a létesítmények, amelyeknek befogadóképessége meghaladja a tízezer főt, emellett 2023-ban újként vagy felújítottként adták át őket.

A Nemzeti Atlétikai Központ a budapesti atlétikai világbajnokság első napján, 2023. augusztus 19-én (Fotó: Derencsényi István)

Csak futballarénák előzték meg

Az idén már 14. alkalommal megszervezett verseny online szavazás után dőlt el, a Nemzeti Atlétikai Központ ötödik lett. A legtöbb szavazatot a brazil Belo Horizonte városában lévő futballstadion kapta, amely az Atlético Mineiro otthona. A második helyet a német másodosztályban szereplő Karlsruher SC arénája szerezte meg, megelőzve két lengyel fociarénát, a Zaglebie Sosnowiec otthonául szolgáló ArcelorMittal Parkot és a Wisla Plock meccseinek helyszínt adó Orlen Stadiont. A budapesti létesítmény az első olyan a rangsorban, amelyet nem kizárólag labdarúgó-mérkőzésekre használnak.

Sportközpontként használják

A Nemzeti Atlétikai Központ a 2023. augusztus 19-től augusztus 27-ig tartó világverseny idején 35 ezer fő befogadására volt képes, lelátóin ezen kívül 15 ezer néző fér el. A mindössze 28 hónap alatt elkészült Nemzeti Atlétikai Központ kivitelezése 2020 novemberében kezdődött el – emlékeztetett a magyarepitok.hu. A stadiont az atlétikai vb után sportközpontként használják tovább.

Borítókép: Ilyen volt a Nemzeti Atlétikai Központ a tavalyi vb első napján (Fotó: MTI/Derencsényi István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.