Szerencsétlen mozdulat miatt sérült meg a Fradi egyik erőssége

Sérülés árnyékolta be a Ferencváros és a Mosonmagyaróvár elődöntőjét a női kézilabda Magyar Kupa szombati játéknapján. A címvédő budapesti gárda egyik legjobbja, Tomori Zsuzsanna egy balszerencsés mozdulat következtében nem tudta folytatni a játékot.

2024. 03. 10. 7:51
TOMORI Zsuzsanna; VINTER BURGAARD, Louise KatHarina
Érd, 2023. szeptember 9. A ferencvárosi Tomori Zsuzsanna (b) és Louise Katharina Vinter Burgaard, a francia Metz Handball játékosa a nõi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában játszott mérkõzésen az Érd Arénában 2023. szeptember 9-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén Tatabánya ad otthont a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének. Az első szombati elődöntőben a Győri Audi ETO KC nagy küzdelem árán győzte le 29-28-ra a szintén BL-résztvevő riválist, a DVSC Schaeffler együttesét, később pedig a címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria verte meg 29-25-re a Motherson Mosonmagyaróvár csapatát. A Fradi sikere komoly áldozattal járt.

 

Balszerencsés mozdulat volt

Az FTC–Mosonmagyaróvár összecsapás első játékrészének hajrájában Tomori Zsuzsanna kapott az orrához, majd elterült a földön. A többszörös Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó az ellenfél játékosának, Lancz Barborának a könyökével „találkozott”, miközben Lancz lövésre lendítette a karját, a könyökével orron találta Tomorit. A balszerencsés mozdulat miatt később már nem térhetett vissza a pályára a Ferencváros védőspecialistája, aki az M4 Sport helyszíni riporterének azt mondta, valószínűleg eltört az orra. Az esetről készült videó az alább látható cikkben látható!

 

A vasárnapi program

A torna vasárnap újabb két mérkőzéssel folytatódik: 15 órától a debreceniek és a mosonmagyaróváriak vívnak meg egymással a bronzéremért, majd 18 órás kezdettel következik a Győr és az FTC aranycsatája. A győriek sorozatban huszadszor szerepelhetnek a döntőben, ám az előző két kiírást a Ferencváros nyerte. Összességében a tizedik Győr–Fradi finálé következik a női Magyar Kupában, az eddigi mérleg hat kisalföldi és három fővárosi siker.

Borítókép: Tomori Zsuzsanna (labdával) számára hamar befejeződött az MK-elődöntő. Képünk illusztráció (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.