Visszavágtak a németek, összejött a magyar rangadó a BL-ben

A Telekom Veszprém kétgólos vereséget szenvedett a Magdeburgtól.

2024. 03. 07. 20:20
20240307__MI_151
20240307 Veszprém Veszprém-Magdeburg férfi kézilabda BL Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kint szemerkélő eső és kissé hűvös idő, bent, a Veszprém Arénában viszont forró hangulat várta a Telekom Veszprém és a Magdeburg szurkolóit, játékosait csütörtök este. Mindez persze nem volt meglepő, hiszen már napokkal korábban bejelentették, hogy minden jegy elkelt a hét meccseként hirdetett találkozóra, melyet a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, 14. játéknapján rendeztek. Az összecsapás nem mellesleg nagy téttel is bírt, hiszen a B csoport második helyéről, azaz az automatikus negyeddöntős szereplésről volt hivatott dönteni.

20240307__MI_149
A játékosok és a közönség is felfokozott hangulatban várták a meccset. Fotó: Mirkó István

Elhúzott az ellenfél, de visszajött a Veszprém

Előzetesen egyszerű volt a képlet: ha győz, a Veszprém zár másodikként, így a nyolcaddöntőt „átugorva” a legjobb nyolc közé kerül, német pontszerzés esetén viszont a Magdeburg megőrzi pozícióját és kihagyhatja a következő kört. Külön pikáns színezetet adott a párharcnak, hogy tudható volt, hogy a B csoport harmadikjára az A csoport hatodik helyezettje, azaz az OTP Bank-Pick Szeged vár majd.

Az első gólra két és fél percet kellett várni, a vendégek kerültek előnybe, rögtön a következő támadásból azonban Ludovic Fabregas révén egalizált a Veszprém. Ez volt a forgatókönyv hosszú perceken át, egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, egészen a 13. minutumig, amikor 7-5-nél kettővel vezetett a Magdeburg. Néggyel később már három volt közte, e ponton pedig a veszprémiek edzője, Momir Ilics elérkezettnek látta az időt az első időkérésre.

A rövid játékmegszakítást követően eleinte a Magdeburg őrizte fórját, miközben a Veszprém büntetőt is hibázott, ám a 22. percben újra felcsillant a remény, amikor feljött 10-9-re a házigazda. Hat és fél perccel a szünet előtt 11-11 állt az eredményjelzőn, 28:30-nál pedig már a vezetésért támadhattak a piros mezes hazaiak. Ekkor még védett a magdeburgi kapus, a félidő utolsó hazai támadásánál viszont már ő sem tudott segíteni. Fél óra után mégis 14-14 volt az állás, mivel a németek is betaláltak még egyszer.

 

Fordult a kocka

A térfélcsere utáni első gólt Mikita Vailupau szerezte, így magához ragadta az előnyt a Veszprém, hamarosan viszont fordítottak a magdeburgiak. A folytatásban egál közelében alakult az eredmény, bár 20 perccel a vége előtt kettővel is vezetett a Magdeburg. A 45. percben újra már a Veszprém állt nyerésre (22-21), zengett a Veszprém Aréna, hamar fordult azonban a kocka, az utolsó 10 percre fordulva már a vendégszurkolók örülhettek 23-25-nél.

20240307__MI_153
Lukas Sandell (17) szoros őrizetben. Fotó: Mirkó István

A hajrában már nem volt visszaút a veszprémiek számára, a Magdeburg 30-28-ra nyert, így visszavágott a csoportszakasz nyitányán elszenvedett vereségért. Győzelmével a német együttes csoportmásodikként zárt a Barcelona mögött, így egyből a negyeddöntőbe jutott, míg a Telekom Veszprémre az odavezető úton vár még egy oda-visszavágós párharc március végén, április elején az A-csoportban hatodikként végző nagy rivális OTP Bank-Pick Szeged ellen.

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája
B csoport, 14. forduló
Telekom Veszprém–SC Magdeburg 28-30 (14-14)
Veszprém, Veszprém Aréna, 5160 néző. Játékvezetők: Daniel Accoto Martins, Roberto Accoto Martins (portugálok)

Borítókép: Küzdelmes meccset vívott egymással a Telekom Veszprém és a Magdeburg (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.