Fordulat a Barcánál? Xavi ebben az esetben maradhat

Bár a tervek szerint a Barcelona vezetőedzője, Xavi az idény végén távozik a klubtól, spanyol sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy a katalán szakember megváltoztatja a döntését. Ehhez azonban három feltételnek teljesülnie kell.

2024. 03. 19. 18:24
Van rá esély, hogy Xavi megváltoztatja a korábbi döntését
Van rá esély, hogy Xavi megváltoztatja a korábbi döntését Fotó: AFP/LLUIS GENE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor Xavi január végén bejelentette, hogy az idény végén lemond, a jelenlegihez képest nagyon más volt a hangulat a csapat háza táján. A győzelmek nem jöttek, a Barcelona sorra esett ki a kupasorozatokból és a címvédésre sem volt esélye a La Ligában. Xavi pedig szinte az összes sajtótájékoztatóján kapott arra vonatkozó kérdést, hogy mikor menesztik. A Villarreal elleni hazai 5-3-as vereség után ráunt a kérdésekre, és maga közölte, hogy a nyáron továbbáll.

Xavi elsősorban azt várja el, hogy a Barca a továbbiakban is jól teljesítsen
Xavi elsősorban azt várja el, hogy a Barca a továbbiakban is jól teljesítsen. Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton

Azóta viszont megindult a csapat szekere, és egy meccset sem veszített el az elmúlt közel két hónapban. A Bajnokok Ligájában bejutott a Barca a legjobb nyolc közé, ezek után a spanyol média is megváltoztatja az álláspontját Xavival kapcsolatban, és az utóbbi időben arról érdeklődnek nála, az eredmények hatására meggondolja-e magát a távozással kapcsolatban. A katalán vezetőedző mindig nemmel válaszolt, hozzátéve, hogy még a BL megnyerése sem befolyásolná a döntését. 

Xavi három feltétele

Ám spanyol médiaértesülések szerint korántsem annyira egyértelmű ez a nem. A Sport spanyol lap arról írt, hogy három feltétel teljesülése esetén Xavi megfontolja, hogy a Barcánál maradjon. Egyrészt és legfőképp azt várja el, hogy a csapata remekül teljesítsen és az idényzárása jól sikerüljön, remélhetőleg az El Clásicón és a bajnokságban is megnehezítse a Barcelonát nyolc ponttal megelőző Real Madrid dolgát, illetve a Bajnokok Ligájában is további győzelmekben reménykedik (a negyeddöntőben a Paris Saint-Germainnel találkoznak a katalánok).

Továbbá Xavi azt várja, hogy a klubvezetés győzze őt meg arról, hogy folytassa a munkáját, nem akar ő kuncsorogni az állásért. Harmadrészt pedig elvárja, hogy tisztán lásson az átigazolások terén. Tavaly a 44 éves tréner négy játékost akart leigazolni, és bár a klub áldását adta rájuk, végül egyikük sem lett a Barcelona futballistája.

A Sport hozzátette, a Barca vezetősége egyelőre nem választ új vezetőedzőt, megvárja, miként szerepel a csapat a Bajnokok Ligájában. Korábban a nemzetközi sajtó Rafael Márquezt, Thiago Mottát, Roberto De Zerbit, Hansi Flicket, Luis Enriquét, esetleg Mikel Artetát emlegette Xavi lehetséges utódjaként.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.