Pogacar parádézott a Valter Attiláról „elnevezett” hegyen + videó

Valter Attila a héten a katalán kerékpáros körversenyen szerepel. Csapata, a Visma–Lease a Bike azzal a feladattal bízta meg a magyar kerekest, hogy a tavalyi Vuelta-győztes Sepp Kuss, valamint az új szerzemény, Cian Uijtdebroeks segítője legyen. Úgy tűnik, hogy ez a verseny azonban a ritka kivételek közé tartozik, amelyen a holland sztárcsapat is tehetetlen. Tadej Pogacar óriási előnnyel nyerte a második szakaszt, amely előtt Valter Attila nevével viccelődött.

2024. 03. 19. 17:38
Valter Attila
Valter Attila segítőként teker a katalán körversenyen Fotó: SCA/Cor Vos/Ivan Benedetto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tadej Pogacar, az országúti kerékpározás szupersztárja, kétszeres Tour de France-győztes, akinek azonban van elszámolnivalója csapatával. Pogacar az elmúlt két évben ugyanis a francia körversenyen alulmaradt a holland sor dán kiválósága, mögött. Vingegaard a katalán körversenyen nem indult, Pogacar pedig bebizonyította, hogy nélküle a Visma–Lease a Bike sem tudja őt megállítani. Nyilatkozatával ellentétben nem Valter Attila mögött haladt, hanem a teljes mezőnyre majdnem másfél percet vert a keddi második szakaszon.

Tadej Pogacar UAE katalán körverseny kerékpár
Tadej Pogacar támadására megint nem volt ellenszer, Valter Attila sztárcsapata sem bírt a szlovén klasszissal (Forrás: X/UAE-TeamEmirates)

A befutó helyszíne magas labda volt, a Vallter 2000 nevű csúcs megmászása előtt Tadej Pogacar csapta le.

– Beszéltem Valter Attilával, és azt mondta, hogy ő fogja nyerni a szakaszt, mert róla van elnevezve, úgyhogy az ő nyomában maradok majd. Vagy talán mégsem – viccelődött Pogacar, aki nem szokott megmaradni a sablonos válaszoknál. Néhány hete, a Strade Bianche előtt pontosan megmondta, hol fog támadni, mégsem tudta vele senki sem tartani a lépést.

Valter Attila visszafogott válasza Pogacar poénjára

Bár Pogacar a magyar kerekeshez társította a poén eredetét, a Visma reakciójában már a szlovént dicsérte, s Valter Attilát idézte.

– Jó vicc volt Pogacartól, hogy rám teszi a kereket a Vallter emelkedőn, de én azért vagyok itt, hogy segítsem a kapitányainkat, Seppet és Ciant.

A Vallter 2000 emelkedőjén ítéletidő, óriási eső várta a kerekeseket. Ez azonban nem zavarta meg Pogacart, aki nem maradt Valter mögött.

Pogacar a Vallter királya, Valter akár jól is járhat

A szlovén könnyedén lépett el a mezőnytől, végül 1:23 percet vert a legközelebbi riválisra, Mikel Landára (Soudal Quick-Step). A vismások közül Kuss volt a legjobb, tizenkettedikként ért célba 2:03 perc hátránnyal, Uijtdebroeks 2:45 percet szedett össze Pogacarral szemben.

Valter Attila 5:30 perc hátránnyal a hatvanadik helyen ért célba. Bár csapata szempontjából nem alakult jól a nap, Valternek akár még jól is jöhet, hogy az összetett győzelem esélye szinte elszállt.

A vasárnapi, barcelonai zárószakasz ugyanis fekszik a magyar kerékpárosnak, két éve, még a Groupama–FDJ színeiben a második helyen ért célba a katalán fővárosban. Valter Attila az idei verseny előtt elmondta: bízik benne, hogy Barcelonában újra rámehet a szakaszgyőzelemre, ám a verseny alakulásától függ majd, hogy erre megkapja-e az esélyt.

 

Borítókép: Valter Attila segítőként teker a katalán körversenyen (Fotó: SCA/Cor Vos/Ivan Benedetto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.