A Liverpool vezetése az éjjel döntött: Klopp utódja egy nagyon drága edző lesz

Egybehangzó hírek szerint a Liverpool péntek éjjel megegyezett a Feyenoorddal, így a holland csapat holland trénere, Arne Slot lesz a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Vörösök vezetőedzője, a szezon végén távozó Jürgen Klopp utódja.

2024. 04. 27. 5:12
Arne Slot: Feyenoord után Liverpool
Arne Slot: Feyenoord után Liverpool Forrás: Fotó: EPA/Bart Stoutjesdijk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp január végén jelentette be, hogy a szezon végén feláll a Liverpool kispadjáról, mert pihenni szeretne, és azóta röpködtek a nevek (többek között Xabi Alonso, majd Rúben Amorim), hogy vajon ki váltja az 56 éves német trénert. A Feyenoord csapatát irányító Arne Slot csak ezen a héten került a képbe, legalábbis a médiában, és a 45 éves holland szakember egy rövid, már sokat sejtető interjúban nem is tagadta a tényt, később pedig arról is beszélt, szeretné irányítani a Poolt.

Arne Slott a Feyenoor játékosaival (Fotó: EPA/Olaf Kraak)
Arne Slott a Feyenoor játékosaival  (Fotó: EPA/Olaf Kraak)

A Liverpool pénteki sajtótájékoztatóján, amely a csapat mai, West Ham United elleni találkozóját vezette fel, Klopp kérdésre válaszolva azt mondta, hogy tetszik neki a Feyenoord játéka, Slotot jó edzőnek tartja, és örülne, ha ő váltaná.

Arne Slot mehet, megegyezett a Feyenoord és a Liverpool

Mivel a holland trénert 2026-ig szerződés köti a Feyenoordhoz, de ebben nem szerepel kivásárlási záradék, a két klubnak meg kellett egyeznie egymással. Csütörtökön már arról szóltak a hírek, hogy a Liverpool kilencmillió eurót ajánlott fel, de ez a Feyenoord kevesellte. Fabrizio Romano transzferguru aztán tegnap éjjel arról számolt be, hogy a felek egymás tenyerébe csaptak, a Feyenoord elengedi az edzőjét, és ezért 13-15 millió eurót kap. Más források, így a Liverpool Echo a saját értesülései alapján később 11 millió euróról írt. Az biztos, hogy Arne Slot minden idők legdrágább holland edzője lesz. A két klub a papírunkát a hét végén le is zárhatja. 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.