Újabb világcsúcs, nézze meg Armand Duplantis szédületes ugrását + videó

Armand Duplantis napjaink egyik legnagyobb sztárja az atlétika világában. A svéd rúdugró 2020 óta tartja a világcsúcsot, amelyet folyamatosan tovább javít. Ezúttal egy kínai versenyen állította fel az új rekordot, amely immáron 6,24 méter.

2024. 04. 20. 15:41
DUPLANTIS, Armand
Budapest, 2023. augusztus 26. A svéd Armand Duplantis a férfi rúdugrás döntõjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 26-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy mennyire kiemelkedik – szó szerint… – Duplantis az atlétika mezőnyéből, azt jól jelzi, hogy a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon egyedüliként ugrotta meg a 610 centit, ami után már csak a saját világcsúcsát akarta megdönteni. Akkor, Budapesten elmaradt a csoda, Duplantis nem tudta megugrani a rekordot. Aztán tavaly szeptemberben egy eugene-i versenyen megcsinálta, 623 centire javította a saját rekordját. És ezt toldotta meg most újabb centivel.

DUPLANTIS, Armand
Duplantis megint megcsinálta. Fotó: MTI/Derencsényi István

Duplantis a kínai Hsziamenben rendezett atlétikai Gyémánt Liga-versenyen 6,24 métert ugrott szombaton. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Duplantisnak ez volt sorozatban a nyolcadik világcsúcsdöntése, 2020-ban 6,17 méterrel szerezte meg magának a rekordot, s azóta mindig egy-egy centit javított rajta.

Íme a világ jelenlegi legmagasabb ugrása:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.