Elhunyt a békéscsabai labdarúgás korszakos alakja

Életének 61. évében meghalt a Békéscsaba korábbi legendás labdarúgója, Fabulya György. A csabai klubban összesen 13 évet töltött, élete utolsó időszakában súlyos beteg volt.

2024. 04. 04. 10:09
Fabulya György (1963-2024) Fotó: beol.hu/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fabulya György hátvédként 218 élvonalbeli és 34 másodosztályú bajnokin, 7 nemzetközi kupamérkőzésen, valamint az emlékezetes 1988-as Magyar Kupa-döntőn is pályára lépett. A nyolcvanas évektől kezdve összesen 13 évet töltött a békéscsabai futballklub kötelékében, legnagyobb sikere a Budapest Honvéd 3-2-es legyőzésével elhódított kupagyőzelem. Később szerepelt a német Energie Cottbus, a malajziai Pahang, valamint a finn Mikkeli csapataiban is.

 

Egyszer már tévesen a halálhírét keltették

Fabulya Györgynek már tavaly szeptemberben halálhírét keltették, ám akkor kiderült, hogy tévesek voltak az információk – emlékeztetett cikkében az Origó. Pásztor József, a Békéscsaba NB III-as csapatának szakmai tanácsadója decemberben elárulta, hogy korábbi csapattársa súlyos beteg, és az egyik lábát amputálni kellett. Pásztor aztán szerdán a Nemzeti Sporttal közölte, hogy Fabulya György életét vesztette, az információt pedig Szenti Zoltán, a viharsarkiak korábbi csapatkapitánya is megerősítette a lapnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.