Guardiola kiosztotta a madridiakat, De Bruynén nem segíthetett

Pep Guardiola a Real Madrid–Manchester City Bajnokok Ligája-negyeddöntő után elárulta, miért hagyta ki a csapat karmesterért. Pedig Guardiola szerint szükség lett volna Kevin de Bruynére, mert nélküle a Manchester City túl sok labdát adott el. Guardiola kicsit kekeckedett a madridiakkal a Bernabeu gyepszőnyege miatt. A katalán edző a továbbjutásról azt mondta a 3-3-ra végződött találkozó után: jobban szereti, ha a Real elleni párharcok nem Madridban dőlnek el.

2024. 04. 10. 7:55
Carlo Ancelotti, Pep Guardiola
Carlo Ancelotti és Pep Guardiola régi ismerősök, kedélyesen üdvözölték egymást Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kezdőként számoltam vele, a bemelegítés előtt azt mondta, játékra kész, de amikor visszajött az öltözőbe, elhányta magát, és azt mondta, nem áll készen – Pep Guardiola így indokolta, hogy miért is hagyta ki Kevin de Bruynét a Manchester Cityből a Real Madrid elleni, 3-3-ra végződött Bajnokok Ligája-negyeddöntő első, madridi felvonásán.

Guardiola a mérkőzést jellemezve azt mondta, túl sokszor adták el a labdát, s a Real Madrid a kontrák során megbüntette őket ezért.

– Gondolom, a nézők élvezték a hat gólt hozó meccset, de túl sokszor adtuk el a labdát, s ha az ellenfélnek nagyszerűen cselező játékosai vannak és olyan irányítója, mint akkor könnyen ráfázhatsz erre. Ilyenkor nem tehetsz mást, mint türelmesen játszol, a szélekről mozgatod az ellenfelet, s miként Foden és Gvardiol gólja mutatta, ez a helyes taktika – dicsérte önmagát is Guardiola, majd kicsit odaszúrt a madridiaknak.

Pep Guardiola, Real Madrid, Manchester City, Bajnokok Ligája-negyeddöntő, Kevin de Bruyne, Bernabeu-stadion
Pep Guardiola a gyepszőnyeget nem, csak a labdát tesztelte. Fotó: AFP

– Nagyon sokszor jártam már itt játékosként és edzőként is – beszélt Guardiola a Bernabéuról. – A felújítás után még szebb a stadion, de könyörgöm Florentinónak (Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke), ne hagyja, hogy tönkre tegyék a gyepszőnyeget!

Az is szóba került, hogy behúzott tető alatt játszották a meccset, ami Guardiolának ugyancsak nem tetszett, mint mondta, jobban szereti, ha látja az eget. Erre biztonsági okból volt szükség, a moszkvai terrortámadás után szárnyra kapott a pletyka, miszerint egy Bajnokok Ligája találkozó lehet az Iszlám Állam következő célpontja, s dróntámadástól tartva húzták be a Bernabéu tetejét.

Guardiola szerint természetesen nyílt a továbbjutás, annyit jegyzett meg, jobban szereti, ha a Real elleni párharcok nem Madridban dőlnek el.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések:

Arsenal (angol)–Bayern München (német) 2-2 (1-2), gólszerzők: Saka (12.), Trossard (76.), illetve Gnabry (18.), Kane (32.)

Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 3-3 (2-1), gólszerzők: Camavinga (12.), (14.), Valverde (79.), illetve B. Silva (2.), Foden (66.), Gvardiol (71.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.