Szépségtapasz – az élvonal kiesőjelöltje fordulatos végjáték után bejutott a Mol Magyar Kupa elődöntőjébe! + videó

A Kisvárda jutott be elsőként a Mol Magyar Kupa elődöntőjébe, miután kedd este hazai pályán 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát. Szerdán kettő, csütörtökön további egy negyeddöntőt rendeznek.

2024. 04. 02. 22:11
Élt a hazai pálya előnyével a piros mezes Kisvárda, amely már elődöntős a Mol Magyar Kupában. Fotó: facebook.com/kisvardafc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetekben egyre reménytelenebb helyzetbe sodródott az OTP Bank Ligában a Kisvárda, amely jelenleg 12 ponttal van lemaradva a bennmaradó helyen álló Zalaegerszegtől. Mindez nem érződött az MTK Budapest elleni kupameccsen.

A remek kezdés alapozta meg a továbbjutást

Az első helyzet a vendégcsapaté volt, ám vezetést a Kisvárda szerzett: a 8. percben Alekszandar Jovicsics fejelt közelről a kapuba. A 21. minutumban Milos Szpaszics is beköszönt, megduplázva a házigazda előnyét. Szpaszics később még egyszer bevette az MTK kapuját, ám azt a találatát les miatt érvénytelenítették, csakúgy, mint a ráadás negyedik percében a fővárosiakat erősítő Németh Krisztián kezezés miatt elvett gólját.

Visszajött az MTK, de a végére maradt a csattanó

A szünetben 2-0-s hátrányban lévő MTK Budapest nem adta fel, az 59. percben Bognár István éles szögből lőtt bombagólt, ezzel szépítettek a vendégek.

A hajráig tartotta magát a 2-1-es Kisvárda-vezetés, ám hárommal a lefújás előtt Hej Viktor egyenlített (2-2). Ekkor úgy tűnt, hosszabbítás következik, ám Jovicsics a 90. percben megint a kapuba fejelt, kialakítva a 3-2-es végeredményt. Sikerével az élvonalbeli bajnokságtól valószínűleg elbúcsúzó Kisvárda ott van a legjobb négy között a kupában, és várja ellenfelét.

 

Mol Magyar Kupa, negyeddöntő

Kedd

Kisvárda–MTK Budapest 3-2

Szerda 

17.15: Vasas (NB II)–Paks

20.00: Diósgyőr–Ferencváros

Csütörtök

20.45: Nyíregyháza (NB II)–Kecskemét

A mérkőzéseket az M4 Sport közvetíti.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.