Kovács István, valamint egy váratlan helyről érkező játékvezető is ott lehet a nyári Európa-bajnokságon

Június 14. és július 14. között Németországban rendezik meg a futballvilág 2024-es csúcseseményét, az Európa-bajnokságot. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kedden kihirdette, hogy melyik játékvezetők vehetnek részt a tornán. A hazai szövetséget senki nem képviseli majd.

2024. 04. 23. 17:27
Kovács István 2024. március 21-én, Wales és Finnország Eb-pótselejtezőjén. Fotó: KARA THOMAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UEFA kedden nyilvánosságra hozta a nyári, németországi kontinensviadalon mérkőzéseket vezető bírók névsorát. A 19 játékvezetőt felvonultató listán a nagykárolyi születésű Kovács István is megtalálható, ám őt a román szövetség delegálja az Eb-re, a romániai magyar Kovács román színekben szerepel az Eb-n. Az európai szövetség a dél-amerikaiakkal együttműködve egy Európán kívüli játékvezetőnek, az argentin Facundo Tellónak is lehetőséget ad majd a tornán.

Ott volt már a legutóbbi Eb-n is

A múlt héten még a Barcelona és a Paris Saint-Germain BL-negyeddöntős visszavágóján bíráskodó Kovács István ott lehetett a legutóbbi, 2020-ról 2021-re halasztott Eb-n is. Akkor egy mérkőzést bíztak rá: 2021. június 21-én ő bíráskodhatott az Észak-macedóna–Hollandia csoportmeccsen. A 3-0-s holland sikerrel zárult találkozón négy sárga lapot osztott ki.

 

A teljes játékvezetői keret

Artur Soares Dias (portugál), Jesús Gil Manzano (spanyol), Marco Guida (olasz), Kovács István (romániai), Ivan Kruzliak (szlovák), Francois Letexier (francia), Danny Makkelie (holland), Szymon Marciniak (lengyel), Halil Umut Meler (török), Glenn Nyberg (svéd), Michael Oliver (angol), Daniele Orsato (olasz), Sandro Schärer (svájci), Daniel Siebert (német), Anthony Taylor (angol), Facundo Tello (argentin), Clément Turpin (francia), Slavko Vincic (szlovén), Felix Zwayer (német).

Az idei Európa-bajnokságot június 14. és július 14. között rendezik. A 24 együttest felvonultató kontinenstornán – sorozatban harmadszorra – Magyarország is részt vesz, szövetségi kapitány együttese a házigazda németekkel, a svájciakkal és a skótokkal szerepel együtt az A csoportban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.