Milák Kristóf dominanciája Kós Hubert és Caeleb Dressel úszásával más megvilágításba került

Milák Kristóf öt aranyéremmel zárta a héten az úszó országos bajnokságot, többek között 100 méteres pillangóúszásban is nyert. Ebben a számban azonban pénteken egy másik magyar kiválóság, Kós Hubert Miláknál is jobb időt úszott San Antonióban. Kós Hubert a világcsúcstartó Caeleb Dressel ellen versenyzett, s holtversenyben nyerték meg a számot.

2024. 04. 13. 10:13
Milák Kristóf úszó országos bajnokság
Milák Kristóf az ob-n nyert, de Kós Hubert Amerikában jobbat úszott nála Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keddtől péntekig zajlott idehaza az úszók országos bajnoksága. az egyéves kihagyás után bombaerős formában tért vissza, öt számban (50, 100 és 200 gyors, 100 és 200 pillangó) is aranyérmet nyert, kiváló időeredményekkel. Pénteken azonban kiderült: Milák Kristóf szempontjából is volt jelentősége annak, hogy nem jött haza az ob-re. A tavaly 200 háton világbajnoki címet szerző Kós Hubert ugyanis San Antonióban a szám világcsúcstartója, mellett úszva jobb időt teljesített 100 pillangón (50,84), mint Milák a budapesti sikere alkalmával (50,99).

Caeleb Dressel Kós Hubert Milák Kristóf 100 pillangó
Caeleb Dressel és Kós Hubert holtversenyben nyert, mindketten jobb időt úsztak, mint Milák Kristóf az ob-n (Fotó: Getty Images)

Kós gyorsabban kezdett, mint Dressel, az amerikai azonban nagy hajrával utolérte őt, így holtversenyben nyerték meg a számot a texasi viadalon. Az 50,84-es idejüknél idén csak az ausztrál Matthew Temple (50,61) úszott jobbat, Milák Kristóf egyelőre mögöttük áll a rangsorban.

Míg Dressel a 49,45 másodperces világcsúcsától még jócskán elmaradt, Kós Hubert először úszott 51 másodpercen belüli időt a számban.

Kós Hubert és Caeleb Dressel: holtverseny

– Megtiszteltetés volt Caeleb mellett úszni egy ilyen futamban, nagyszerű úszás volt, örülök, hogy újra jó formában érzem magam – mondta a verseny után Kós Hubert.

Dressel a humoros oldalát mutatta meg a villáminterjúban.

 A verseny előtt beszéltük, hogy a holtversenyt szeretnénk elérni, egyértelműen szándékos volt, a show kedvéért.

 

Milák Kristóf és Kós Hubert összecsap az olimpián?

Az év csúcseseményére, a párizsi olimpiára előretekintve egyértelmű, hogy úszásban Milák Kristóf és Kós Hubert lehet a két legfőbb éremesélyesünk.

Milák esetében az elmúlt egy év a kérdésekről szólt, az ob-n viszont a 100 és a 200 pillangó mellé 50 gyorson is megúszta az olimpiai szintidőt, azaz bővültek a lehetőségei az olimpiai programját illetően.

Kós Hubert is sokoldalú úszó, azt már kijelentette, hogy 200 háton mindenképp indul Párizsban (tavaly ebben a számban lett világbajnok), de a további programja még nem alakult ki, a mostani úszás alapján 100 pillangón is éremesélyesként ugorhatna medencébe.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.