A Milan kicsinyes módon próbálta megzavarni az Inter bajnoki ünneplését

Hétfő este az Inter 2-1-re legyőzte az AC Milant, ezzel bebiztosította története huszadik bajnoki címét. Bár a Giuseppe Meazza Stadion mindkét csapat otthona, a Milan kicsinyes megoldással emlékeztette a riválist, hogy ezúttal piros-fekete pályaválasztás mellett zajlott a derbi: egyre hangosabbra tekert zenével próbálták elfojtani az Inter ünneplését. Simone Inzaghi és csapata hangulatát persze nem lehetett elrontani.

2024. 04. 23. 7:44
Inter Milan scudetto 20 két csillag Serie A Giuseppe Meazza Stadion
Az Inter története huszadik bajnoki címét ünnepelheti Fotó: X/Inter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AC Milan és az Internazionale hosszú év tizedek óta osztozik a San Siro néven is ismert Giuseppe Meazza Stadionon. A hétfő esti derbinek hivatalosan a Milan volt a pályaválasztója, ennek következtében a nyolcvanezer férőhelyes stadionban csak kb. 7500 Inter-szurkoló ünnepelhette a Milan elleni 2-1-es sikert és az azzal bebiztosított huszadik bajnoki címet. A Milan rendezőként nem volt elragadtatva a rivális örömétől, egyre hangosabbra kapcsolt zenével igyekezett elfojtani Simone Inzaghi és csapata ünneplését.

Milan Inter Serie A bajnoki cím piros lap
A Milan játékosai sem viselték jól az Inter sikerét, a hosszabbításban háromszor is villant a piros lap (Fotó: Football-Italia)

Ami azt illeti, a pályán is mindent megtett a Milan, hogy elrontsa az ünnepi hangulatot, s amikor a piros-feketék játékosai már érezték, hogy ez a pontszerzéssel nem fog menni, durvaságokkal jelentkeztek. Előbb Theo Hernández provokált verekedést, ami után a francia mellett az Interből Denzel Dumfries is piros lapot kapott, majd Davide Calabria vágta arcon Davide Frattesit.

– Igazán kár, hogy az utolsó öt perc ennyire feszültté vált, addig sportszerű mérkőzés volt – mondta Simone Inzaghi, az Inter vezetőedzője, talán elfelejtve, hogy a két csapat tagjai már a nyolcadik percben egymásnak ugrottak. – Jól játszottunk, a második félidőben szerezhetünk volna még további gólt is, elégedett vagyok.

Simone Inzaghi már José Mourinho előtt

Inzaghi edzői pályafutása kilencedik trófeáját nyerte, de az Olasz Kupa- és Olasz Szuperkupa-sikerek után az első bajnoki címét. Összességében pedig 2021-es kinevezése óta már a hatodik trófeáját az Inter kispadján, ezzel José Mourinho (öt trófea) elé lépett az örökrangsorban, s már csak Helenio Herrera és Roberto Mancini (hét-hét) van előtte.

Az Inter meggyőző teljesítménnyel lett bajnok, öt fordulóval a zárás előtt bebiztosítva az aranyérmet. A fekete-kékek mindössze egy meccset veszítettek a bajnokságban, a harminchárom forduló alatt hetvenkilenc gólt lőttek és tizennyolcat kaptak, utóbbi minden topligát figyelembe véve a legjobb mutató.

Stefano Pioli, a Milan edzője is méltatta az ellenfelet, bár közben kissé oda is szúrt az Internek.

– Az Inter kivételes idényt teljesített, csak egy meccset veszített. De már három-négy éve senki sem vitathatja, hogy övé a legerősebb keret a ligában – mondta Pioli, aki talán saját maga mellett is érvelt azzal, hogy két éve ő vezette bajnoki címre a Milant az Inter előtt. Tavaly egyik milánói csapatnak sem volt esélye a bajnoki címre, akkor a Napoli hengerelt.

Pioliról az a hír járja, hogy a következő idényben már nem ő lesz a Milan vezetőedzője, ő azonban szívesen maradna.

– Tizennégy hónapja azt lehetett olvasni a médiában, hogy Inzaghinak kifelé áll a rúdja, és láthatjuk, hogy azóta mit ért el. Boldog vagyok itt, jó munkát végzek és tudnánk együtt tovább fejlődni a csapattal.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.