Németh Krisztián: Más feltételekkel érkeztem Liverpoolba, mint Szoboszlai – légiós podcast

A 37-szeres válogatott Németh Krisztián volt A látható légió podcast hetedik adásának vendége. A fiatalon hatalmas tehetségként indult játékos csupán 18 éves volt, amikor a Liverpool leigazolta, s noha nem tudott gyökeret ereszteni a Vörösöknél, máig jó érzéssel gondol vissza arra az időszakra. Németh Krisztián szerint Szoboszlai Dominik más feltételekkel érkezett Liverpoolba, s ő számított is rá, hogy magyar utódja alapember lesz a világ egyik legnépszerűbb klubjában.

2024. 04. 26. 4:45
Németh Krisztián, Szoboszlai Dominik, Liverpool, magyar válogatott
Balról Németh Krisztián, Varga Roland és Szoboszlai Dominik a magyar válogatott edzőtáborában 2019-ben Fotó: Kovács Péter / Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha az első csapatban tétmérkőzésen nem lépett pályára, Németh Krisztián a mai napig jó szívvel gondol a Liverpoolban eltöltött három évre, amelyből kettőben kölcsönben szerepelt a Blackpoolban, majd a görög AEK Athénban. Felelevenítette, hogy az első idényben a tartalékcsapatban nagyon jól ment neki a játék, utána az első csapat keretével készült, de megsérült. Az sem kedvezett neki, hogy Rafa Benítez, aki szorgalmazta a leigazolását, 2010-ben távozott a klubtól.

Németh Krisztián, Szoboszlai Dominik, Liverpool, A látható légió
Németh Krisztián a Liverpool–Lazio felkészülési mérkőzésen 2008-ban Fotó: AFP

– Nem azért fizetnek egy játékosért hetvenmillió eurót, hogy aztán a kispadon ücsörögjön. Biztos voltam benne, hogy alapember lesz a Liverpoolban – mondta Szoboszlairól a pályafutása végén az MTK-hoz visszatalált csatár, aki a magyar válogatottból jól ismeri Szoboszlait.

A műsorban elhangzott továbbá:

  • Németh Krisztián 18 évesen már a barátnőjével, későbbi feleségével igazolt Liverpoolba.
  • Blackpoolban arccsonttörést szenvedett, ami miatt fél évre kidőlt.
  • A Görögországban eltöltött évekre felemás érzésekkel gondol vissza, mert bár két nagy klubban, az AEK-ben és az Olimpiakoszban is megfordult, nem tudta magából kihozni azt, amire képes lehetett volna.
  • Úgy érzi, Hollandiában vette fel igazán a profi futball ritmusát, mai fejjel ő is úgy gondolja, talán szerencsésebb lett volna, ha Anglia előtt előbb ott fejlődött volna.
  • Az amerikai bajnokságot, az MLS-t már akkor is nívós, nagyjából a hollanddal azonos színvonalú bajnokságnak tartotta, amikor ott szerepelt.
  • Átérzi helyzetét, mert Amerikából hazatérve a válogatottban nehéz megküzdeni a jetlaggel.
  • Noha úgy érzi, talán többet is kihozhatott volna a pályafutásából, elégedett azzal, amit elért.
  • Már foglalkoztatja a visszavonulás gondolata, de a következő idényben még játszik az MTK-ban.

Íme a teljes beszélgetés:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.