Reagált a politikai támadásra a hazai sportági szövetség elnöksége

A Magyar Birkózók Szövetsége úgy érezte, hogy annak ellenére muszáj választ adnia a vádakra, hogy azok nem sportszakmai jellegűek.

2024. 04. 10. 10:15
Németh Szilárd Magyar Birkózók Szövetsége elnök
Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöke Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) a legutóbbi elnökségi ülésén megtárgyalta a szervezet élén harmadik elnöki ciklusát kezdő Németh Szilárd elleni legfrissebb vádakat. A szövetség a saját honlapján hangsúlyozza, hogy a támadás kizárólag politikai indíttatású, és a közelgő önkormányzati választásokkal függ össze.

Az MBSZ elnöksége közleményben is cáfolta a vádakat, amelyeket a korábbi elnökségi tag, a Csepeli BC-t (CSBC) jelenleg is irányító Märtz József fogalmazott meg. Märtz többször megismételt állításai ellopott állami támogatásokról és a csepeli egyesület ellehetetlenítéséről szólnak, valamint arról, hogy a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) luxusszállodát és luxuséttermet akart építeni a csarnok mellé.

Az MBSZ elnöksége azonban felhívta rá a figyelmet, hogy a CSBC az elmúlt nyolc évben 138 millió forint támogatást kapott a szövetségtől, az egyesületnek pedig kilenc tagja készülhet a KIMBA-ban.

Märtz 2,4 milliárd forint visszafizetését követeli az MBSZ-től, a szövetség honlapja azonban hangsúlyozza, hogy erről az állami forrásból érkező pénzről a csepeli klub elnöke hivatalos levélben saját maga mondott le, mivel a CSBC nem tudta volna megoldani a támogatásból megvalósítandó feladatot, a KIMBA sportcsarnokának felépítését és üzemeltetését.

Az elnökség közleménye kitér arra is, hogy éppen Märtz és Borbély Lénárd, Csepel polgármestere voltak azok, akik a KIMBA diákkollégiumának engedélyek nélkül, törvénytelenül, közpénzen luxuséttermet építtettek.

Märtz József az MBSZ márciusi közgyűlésén nem jelent meg, ezzel elnökségi tagságáról is lemondott, így elkerülte, hogy a testület köreiben szembesítsék állításainak valóságtartalmával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.