Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Guardiola a fenekére huppant, Ederson csapkodott, a Spurs szurkolói ünnepeltek

Megoldotta a feladatot, megtörte az átkot a Manchester City, és hosszú sikertelen időszak után győzni tudott a Tottenham Hotspur vendégeként a Premier League-ben. Ezzel karnyújtásnyira került a címvédéstől Pep Guardiola gárdája, két ponttal előzi meg az Arsenalt az utolsó forduló előtt.

2024. 05. 14. 23:02
Erling Haaland góljainak köszönhetően a címvédés kapujában a Manchester City
Erling Haaland góljainak köszönhetően a címvédés kapujában a Manchester City Fotó: EPA/NEIL HALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az Arsenal drukkereinek kedd este a leginkább gyűlölt rivális, a Tottenham sikeréért kellett szorítaniuk. A Manchester City látogatott ugyanis el Londonba, hogy bepótolja a korábban elmaradt meccsét, és a világoskékek győzelmük esetén kétpontos előnnyel vághattak volna neki a vasárnapi, utolsó fordulónak, és egy lépésre kerültek volna zsinórban negyedik bajnoki címüktől. A Spursnek eközben még minimális esélye volt arra, hogy az idény végére beérje az Aston Villát a BL-indulást érő negyedik helyért. A kedden pótolt mérkőzés előtt öt pont volt a hátránya a londoni gárdának.

Pep Guardiola (jobbra) sem tudta lenyugtatni a dühöngő Edersont
Pep Guardiola (jobbra) sem tudta lenyugtatni a dühöngő Edersont. Fotó: AFP/Ben Stansall

A Citynek eddig nem sok babér termett ebben a stadionban – a bajnokságban egészen pontosan semennyi. A 2019-es átadás óta még csak gólt sem szereztek itt a manchesteriek, így győzelmekről sem beszélhetünk. A januári FA-kupa-meccs jelentett kivételt, azt 1-0-ra nyerték meg Haalandék a Tottenham vendégeként.

 

Haaland az élre lőtte a Cityt

Pep Guardiola gárdája ezúttal sem tudott az ellenfele fölé nőni. Az első félidőben mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, ám csak egy kaput eltaláló lövés volt mindkét oldalon, ezekkel pedig megbirkóztak a kapusok.

A fordulás után viszont nem kellett sokat várni az első és egyetlen gólra. adott középre, pedig közelről bepasszolta a labdát a kapuba. 

Ezután szinte már csak a hazaiaknak voltak helyzeteik, egy-egy jobban helyezett lövéssel meg lehetett volna az egyenlítés. 

Például itt (Pep Guardiola sem akarta elhinni, hogy Szon Hung Min ezt kihagyta):

De nem lett, a Manchester City pedig a hajrában a semmiből büntetőt kapott, és Haaland a második gólját is bevágta a meccsen, így 2-0-ra győzött a csapata. A Citynek (88 pont) saját kezében van a sorsa a záróforduló előtt, amelyben a West Ham Unitedet fogadja, míg az Arsenal (86 pont) az Evertonnal csap össze vasárnap.

Guardiolának ugyanakkor amiatt fájhat a feje, hogy két kulcsembere, Kevin de Bruyne és is ápolásra szorult a meccsen, és le is cserélte őket. Ederson meglehetősen dühösen, sűrű szitkozódások között vonult le a pályáról, majd egy vizespalackon töltötte ki a mérgét.

 

A Tottenham szurkolói nála jóval boldogabbnak tűntek: vígan ünnepelték a csapatuk vereségét, mert így várhatóan legalább nem az Arsenal lesz a bajnok.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.