Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Gulácsi vagy Dibusz? Marco Rossi már tudja a megoldást az Eb-re

Marco Rossi érezhetően csalódott egy magyar futballistában, aki nem fogadta meg a tanácsát, ezért nem is hívta be őt a magyar válogatott Európa-bajnoki keretébe. A szövetségi kapitány a Herthában jó teljesítményt nyújtó Dárdai Palkó mellőzéséről is beszélt, valamint elárulta, hogy Gulácsi Péter és Dibusz Dénes hogyan tudják majd meg, melyiküket választja kezdő kapusnak az Eb-re.

2024. 05. 14. 14:04
Gulácsi Péter Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlant húzott ugyanis nem bő keretet hirdetett a június 14-én kezdődő németországi Eb-re, hanem már most megnevezte azt a 26 játékost, akikkel számol a tornán . Mindössze öt tartalékot nevezett meg pluszban, akik ugyan nem kezdik meg a felkészülést a csapattal, de készenlétben kell lenniük. Rossi számára a legnagyobb fejtörést azonban még mindig a kapuskérdés jelenti: vagy lesz a válogatott kezdő kapusa?

LB_20240514_telki_0006
Marco Rossi megindokolta döntéseit (Fotó: Ladóczki Balázs)

– Úgy döntöttem, hogy kapusok nélkül játszunk, és akkor megúszom ezt a döntést – ütötte el viccesen a kérdést Rossi a sajtótájékoztatón. – Viccet félretéve, már van elgondolásom, nem régóta egyébként. Mindketten sok szempontból egyenértékűek, fifti-fifti. Nem külön-külön, hanem együtt fogok velük beszélni, miután meghoztam a döntésemet. Emberileg ez nem egyszerű dolog. Ők tudják, mennyire nagyra becsülöm őket, nemcsak szakmailag, hanem emberileg is.

Marco Rossi: Nincs ötven játékosunk

Rossi azzal indokolta, hogy már most kihirdette a 26 fős Eb-csapatot, hogy szerinte nincs olyan nagy merítési lehetőség: – Nem arról van szó, hogy van ötven olyan játékosunk, akiket meghívhatok. Van 15-16 olyan, akik nagyjából cserélhetők. Tehát a kezdő tizenegyhez hozzá lehet tenni még ötöt-hatot, akiket úgy lehet pályára küldeni, hogy nem kell siratnunk azokat, akik lejönnek. Mindenki másnak fejlődnie kell.

Így is felvetődik a kérdés, hogy Dárdai Palkó miért nem kapott helyet még a tartalékok között sem. A Hertha támadója remek formában futballozott az utóbbi időben.

– Követjük a teljesítményét, de ezen a poszton jó játékosaink vannak, mint Vancsa és Lisztes, őket is követjük – emelt ki két tartaléknak megnevezett játékost Rossi, amikor Dárdai Palkó szóba került. – Ne feledjük, erre a posztra ott van és is, akik a nemzetközileg a legmagasabb szintre taksált játékosaink. Ha minden a legnagyobb rendben zajlik, mindenki más csak az ő tartalékaiknak jöhet szóba. 

– Figyelembe kell venni, hogyan alkalmazzák a játékosokat a klubjaik, előfordul, hogy a válogatottban nincs idő integrálni őket, ha a klubjuk taktikailag másként használja őket – tette hozzá Rossi. – Palkó az utóbbi időben jól játszott, de még van lehetősége a fejlődésre a csapatjáték tekintetében. Nem látom, hogy most nagy pluszt képvisel Vancsához és Liszteshez képest.

Egyvalaki csalódást okozott

Marco Rossi arról is beszélt, hogy a Hamburg csatára, Németh András nem fogadta meg a tanácsát, és nincs is ott az Eb-keretben.

– Novemberben beszéltem vele, és azt mondtam, hagyja el a Hamburgot, mert nem fog lehetőséget kapni – árulta el Rossi. – Az, hogy mégis maradt, nekem kényelmi megoldásnak tűnt. Beszéltem az új ügynökével, mondtam neki, hogy világos és jobb döntéseket kell meghozniuk a jövője érdekében. Ha adok egy tanácsot, azt az ő javára teszem, de ha nem talál nyitott fülekre, akkor lelke rajta. A potenciál megvan ebben a srácban, de valami hiányzik belőle.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.